Slik jobber vi med VG Lista

Les mer

Ny på konsert

TIL DEG SOM ER PÅ KONSERT FOR

FØRSTE GANG

Du vil komme til et område som til tider kan være hektisk, både med andre publikummere som skal forskjellige steder, og de som er på jobb og passer på som behøver å komme seg gjennom publikum. Dersom noen som er på jobb ønsker å komme forbi, eller gir deg andre anvisninger, følg de og prøv å hjelpe de slik at de får gjort jobben sin. Dersom du opplever noe som helst ubehag i publikumsområdet, enten det er pga. andre publikummere, at du føler deg uvel eller noe annet, ikke nøl med å ta kontakt med de som jobber på området – de er der for å hjelpe deg! Det er i tillegg smart å ha gjort seg litt kjent med området på forhånd, ved å se på f.eks. områdekartet vårt, slik at du vet hvor ting er.

Pass på at telefonen din fungerer, du har penger på kort og mulighet til å lade via powerbank, for å sikre at telefonen fungerer, og du kan ringe venner og foreldre hvis nødvendig. Det kan også være smart å ha med seg en lapp med kontaktinformasjon til foreldre eller venner, og ha denne på et trygt sted.

Det er smart å ta en prat med vennene dine på forhånd om hva dere skal gjøre hvis dere mister kontakt inne blant publikum, lag avtale om hvor dere skal møtes når konserten er ferdig. Det er veldig mange som skal ut av arrangementområdet samtidig, og det kan skje at dere kommer bort fra hverandre. Det kan være lurt av dere å vente noen minutter før dere beveger dere ut, da blir det lettere å komme seg dit dere skal.

TIL FORELDRE SOM HAR BARN PÅ

KONSERT FOR FØRSTE GANG

VG-Lista gjør sitt ytterste for å sørge for en trygg og god opplevelse for de som kommer. Det er likevel noen forholdsregler det er greit å gå igjennom med barna før de skal på konsert, for å sørge for at de er trygge både til og fra arrangement, og ikke opplever noe uventet som blir en dårlig opplevelse for de.

Vi vet at det kan være mye bevegelse, mye lyd og mye følelser involvert i en slik konsert, og vi vet at en andel av publikummet vårt ikke har opplevd en slik konsert før. Vi ønsker deres hjelp for å sørge for at barna får en god konsertopplevelse!

Les nøye gjennom punktene vi har skrevet over, og dobbeltsjekk med barna de punktene som er skrevet opp. Hjelp de med å være forberedt, og ha det de trenger.

Det kan være lurt å gi barna litt kontanter som de kan bruke til å få seg mat og drikke, og komme seg hjem med kollektivtransport, dersom det er tilfelle. Sørg også for at de har nummer til flere i familien, eller andre ansvarspersoner, dersom det skulle bli nødvendig for de å komme seg hjem tidligere enn planlagt. Det er også fornuftig at de har dette et annet sted enn bare lagret på telefonen, dersom denne skulle gå istykker eller ikke virke.

Du som forelder eller foresatt kan også gjerne holde øye med konserten både via sendingen på NRK1, og via media generelt.

BARN PÅ KONSERT

VG-Lista er et familievennlig, alkoholfritt arrangement, med fri aldersgrense. Vi gjør mye for at alle skal ha det bra, men det vil bli trangt, det er mye folk i bevegelse, og høy musikk.

Vi i VG-Lista anbefaler, og oppfordrer sterkt til, at barn under 13 år skal ha tilsyn av voksne hele tiden. Vi anbefaler alle foreldre og foresatte å ta en ekstra titt på punktet sikkerhet, og gå igjennom de viktigste punktene med de yngste konsertgjengerne.

LURER DU PÅ NOE ANNET?

Send oss en melding

Send e-post
Spotify

Spotify Kom i stemning