Slik jobber vi med VG Lista

Les mer

Festivalvett

Som arrangør ønsker vi at vår konsert skal gi deg en fin opplevelse. Vi skal gjøre vårt for å skape en god og trygg ramme rundt musikken, men du må også gjøre ditt. Ta vare på deg selv og vennene dine på konserten. Bruk festivalvett! Her finner du ti kloke tips til deg som publikummer, samt informasjon om hva du bør ha med deg til konserten og hva du skal legge igjen hjemme.

 1. Gjør deg kjent

  Det er lagt ut kart over området på nett. Se på kartet og orienter deg i forhold til hvor du finner førstehjelp, nødutganger, møteplass, toalett og vannstasjoner..

 2. Lytt til kroppen

  Husk å drikke nok vann, spesielt i varmt vær. I tillegg er det smart å enten ha med, eller ha mulighet til å kjøpe mat på området, slik at du er opplagt og klar til å se konserten.

 3. Si fra hvor du går

  Si fra til vennene dine om du forlater konserten, eller finner deg en annen plass.

 4. Bruk hodet

  Dersom du ser eller merker noe skjer rundt deg, som f.eks. krangling, bølger i publikum eller andre som du oppfatter som ubehagelig, ikke bland deg inn, oppsøk en annen plassering på området, og kontakt hvis nødvendig vaktene på området. Personalet i uniform er der for å ta vare på sikkerheten for deg og andre, og vil være behjelpelige med det du vil oppleve. Vær også oppmerksom på gjenstander som kan bli kastet fra scenen, som t-skjorter, trommestikker, give-aways eller lignende.

 5. Lytt til erfarne festivalfolk

  Følg oppfordringer fra de uniformerte vekterne, sanitetspersonell, scenepersonell, og konsertens storskjermer. De er der for å ta vare på deg og gi deg en god opplevelse!

 6. Ikke spre rykte

  Lytt til beskjeder fra arrangøren. Ikke spre usannheter og rykter. Det kan skape uro og usikkerhet.

 7. Ikke vær i veien

  Det vil være mye folk på konserten. Hold områdene rundt nødutganger, møteplasser, serveringssteder og toaletter åpne (toaletter gjelder kun Rådhusplassen). Det er mye mer hyggelig å stå der andre ikke skal gå.

 8. Vær forsiktig

  Ikke press på i køer eller foran scenen. Uforsiktighet kan føre til at du skader deg selv eller andre.

 9. Snu i tide

  Kom i god tid til konserten om du ønsker å stå i nærheten av scenen. Det kan virke voldsomt å stå langt fremme på en konsert. Om dette er din første konsertopplevelse gjør vi oppmerksom på at man står tett på andre folk og at mange blir veldig ivrige. Blir det trangt og ubehagelig anbefaler vi å bevege seg ut mot siden eller skrått bakover. Dette er den enkleste veien ut. Det vil være vektere i uniform til stede på hele området, og spesielt foran scenen, som vil kunne hjelpe deg.

 10. Ta vare på hørselen din

  Ørene skal gi deg musikkglede hele livet. Ta vare på dem. Vi deler ut gratis ørepropper på arrangementsområdet. Du kan finne dem hos sanitetspersonell, ved inngangene og ved kiosker. Les mer om musikk og hørsel her.

LURER DU PÅ NOE ANNET?

Send oss en melding

Send e-post
Spotify

Spotify Kom i stemning