Hovedinnhold

Sperr kortet ditt ved grensen

SPERRER: Snart kan du velge selv hvor kortet ditt kan brukes. (Foto: Istock)
SPERRER: Snart kan du velge selv hvor kortet ditt kan brukes. (Foto: Istock)
Handelsbanken innfører geografisk lås på betalingskort.

Denne saken handler om:

Handelsbankens kunder får som de første i Norge mulighet til å låse sine betalingskort geografisk.

Med noen enkle tastetrykk i nettbanken vil kundene nå kunne beskytte kortene sine mot de vanligste formene for bedragerier.

Les også:Mer kortsvindel enn noensinne

- Den største andelen av kortsvindel skjer i forbindelse med opphold i utlandet. Med den nye løsningen vi nå tar i bruk kan kundene gjennom nettbanken, eller ved å kontakte oss direkte, velge hvilke geografiske områder kortet skal være gyldig i, sier Sigbjørn Hoff, kortansvarlig i Handelsbanken, i en pressemelding.

Fra andre steder

Hoff legger til at norske kortinnehavere som utviser normal aktsomhet ved kortbruk allerede er godt beskyttet, og ikke lider tap som følge av eventuell svindel.

- Problemet er imidlertid at svindelforsøk ikke nødvendigvis skjer fra området kortet har vært i bruk, men fra helt andre steder i verden. Ved å begrense områdene betalingskortet er gyldig i kan kortinnehaveren unngå ubehaget ved et eventuelt svindelforsøk, sier Wiljar Nesse, konserndirektør for Bank og Finans i EDB.

Les også:Hacket flere millioner bankkort

Den nye regionssperretjenesten, som er utviklet av EDB i samarbeid med Handelsbanken, gjør det mulig for kundene å benytte nettbanken til å styre hvilke områder Visa- og Mastercardet ditt skal være gyldig i.

Først for Handelsbanken

Ved innlogging vil du få opp et menyvalg der du kan krysse av for ønskede verdensdeler. Du kan låse opp områder før avreise, og dersom du skulle glemme dette, kan du ta direkte kontakt med din bank.

I første omgang vil løsningen bli tilgjengelig for Handelsbankens kunder, men EDB forventer at de fleste bankene i Norge i løpet av kort tid vil ta i bruk en slik løsning.

- Både i Norge og internasjonalt er kortsvindel et stort problem. Vi tror derfor denne løsningen har et stort potensial ettersom den kan spare bankene for millionbeløp, samtidig som den beskytter forbrukerne. Sperreløsningen vil også gjøres tilgjengelig gjennom mobilbank og sms-bank, sier Wiljar Nesse.

- Sperrefunksjonaliteten vil være tilgjengelig for alle våre kunder i løpet av juni. Det blir dermed mulig å sperre for de områdene du ikke skal besøke, før sommerferien setter i gang, sier Hoff.

Les også:Slik hacker de minibankene

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Teknologi

Se neste 5 fra Teknologi