Hovedinnhold

Gratis antivirus i ny versjon

Foto: AVG
Foto: AVG
AVG har sluppet versjon 8.5 av både betal- og gratisversjonen av sitt antivirusprogram.

Denne saken handler om:

Sikkerhetsselskapet AVG er klare med neste versjon av sitt antivirusprogram, og som vanlig kommer det både i en omfattende betalversjon, i tillegg til en gratisversjon med færre funksjoner.

AVG regnes som et av de beste antivirusprogrammene på markedet, og tilbyr god sikkerhet samtidig som det ikke stjeler alt for store andeler av pc-ens ressurser. Programmet finnes i en betalversjon som tilbyr en rekke funksjoner, samt i en gratis versjon som gir tilgang til virusskanning og andre basisfunksjoner.

LES OGSÅ:Slik sikrer du pc-en din gratis

En av nyhetene i AVG ISS 8.5 og AVG Free 8.5 er at alle brukerne av programmet nå får tilgang til selskapets Active Search og Active Surf-teknologier. Til britiske PC Advisor sier AVG at disse to teknologiene vil gjøre surfing tryggere, ved at programmet henter informasjon om ondsinnede nettsider fra en til en hver tid oppdatert liste over slike nettsteder. Det blir også støtte for filtrering av innkommende trafikk.

AVG har også implementert beskyttelse basert på bruksmønsteret til virusprogrammets 80 millioner brukere, i kombinasjon med teknologi kjøpt fra Sana Security. Denne funksjonen kalles AVG Identity Protection og beskrives som oppførselsbasert beskyttelse, og vil komme som et ekstra beskyttelseslag i tillegg til selskapets store database med oversikt over ondsinnede nettsider og skadelig programvare.

LES OGSÅ:Microsoft med gratis antivirus

Ifølge AVG, vil Identity Protection analysere bruksmønster for å hindre at uvedkommende får tilgang til passord, innloggingsinformasjon til banktjenester, kredittkortnumre og den slags. Så fort Identity Protection oppdager mistenkelig oppførsel vil programmet stenge ned prosessen. Ifølge AVG kan Identity Protection brukes parallelt med konkurrerende løsninger.

En annen viktig nyhet er at AVG vil benytte seg av data innhentet fra bruksmønstre for å redusere tilfellene av nettsider og tjeneste som feilaktig blir stemplet som suspekte eller ondsinnede.

Nyheten Identity Protection vil kun være tilgjengelig for betalende brukere, og blir dermed ikke å finne i AVG Free 8.5. Det er imidlertid mulig for brukerne av gratisversjonen å betale 19 dollar for å få lagt til denne tjenesten. AVG sier til PC Advisor at de vil fortsette å ha sterk fokus på å utvikle gratisversjoner av sine sikkerhetsprogrammer, og at introduksjonen av AVG Identity Protection ikke vil endre denne strategien.

AVG Free 8.5 kan lastes ned her.

LES OGSÅ:Gratisprogrammene du bare må ha

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Teknologi

Se neste 5 fra Teknologi