Hovedinnhold

Obama må gi opp nettforbindelsen

(VG Nett) Dingsen som er Obamas livslinje til internett forsvinner nå som han blir president.
BRØT SEG INN PÅ MOBILEN: En ansatt i mobilselskapet Verizon logget seg inn på Obamas mobilkonto, men fant ingenting. Foto: AP
BRØT SEG INN PÅ MOBILEN: En ansatt i mobilselskapet Verizon logget seg inn på Obamas mobilkonto, men fant ingenting. Foto: AP

I likhet med mange forretningsmenn er USAs valgte president Barack Obama avhengig av sin Blackberry-mobil. Med den har han holdt styr på dokumenter, e-post og telefonsamtaler gjennom de to årene på vei til Det hvite hus, men nå er det over.

Blackberryen, ofte kalt crackberry av de som observerer avhengigheten den skaper, blir ikke godkjent for bruk for presidenten.

Grunnen er ikke manglende sikkerhet, men en lov som strengt regulerer måten presidenten kommuniserer på for å kunne bevare korrespondansen. Dersom Obama velger å bruke Blackberryen i egenskap av å være president, vil all e-post han sender og mottar være gjenstand for lagring og kan stevnes for retten.

Les også:Den ultimate Facebook-mobilen

Ifølge venner av Obama som avisen New York Times har snakket med, minker mengden e-post i forkant av presidentskiftet. Han har ikke endret e-postadresse på flere år. Adressen var også godt kjent blant folk i demokratenes kretser.

- Hans Blackberry pep stadig vekk med e-post, sier David Axelrod som ledet strategien under Obamas kampanje, til New York Times.

Ironisk nok har Obamas tilhengere sterkt kritisert rivalene George Bush og John McCain for å sky nyere kommunikasjonsmetoder. Mens McCain innrømmet at han ikke bruker datamaskiner, har Bush blitt offer for de samme reglene som Obama nå møter på vei inn i Det hvite Hus.

Ingen Bush-post

Bush ga opp sin e-postadresse i 2000 da han ble valgt inn. Hans siste melding fra e-postadressen var «Siden jeg ikke vil at de som er ute etter å finne flauser skal se på e-posten min, er mitt eneste valg ikke å kommunisere på nettet» skrev Bush til venner tre dager før han ble sverget inn som president i 2001.

Obama har blitt kjent som nett-presidenten etter at han og tilhengerne brukte nye metoder for å organisere og skaffe velgere. Valget av visepresidentkandidat ble kunngjort gjennom SMS.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Teknologi

Se neste 5 fra Teknologi