Hovedinnhold

Nå kommer Samsungs nye teknobombe

Denne telefonen har et kamera på åtte megapiksler. Foto: Samsung
Denne telefonen har et kamera på åtte megapiksler. Foto: Samsung
Samsung I8510 har 8 megapikslers kamera og alt av teknologi. Men den koster også skjorta.

Denne saken handler om:

Samsung bekreftet i dag at teknologimonsteret Samsung I8510 kommer til Norge. I8510 ble lansert i sommer, men noe tidspunkt for når den skulle komme til Norge ble ikke avslørt.

Den nye telefonen, også kjent som «Innov8», kommer i salg i november, og prisen er intet mindre enn 6500 kroner. Det er mye penger, men for den summen får du en telefon som har så å si alt.

Åtte megapiksler

Kameraet på baksiden av telefonen kan ta bilder i åtte megapikslers oppløsning. Autofokus sørger for at bildene blir skarpe på alle avstander. Hvorvidt bildene blir bra eller ei er det dog ikke så lett å si noe om, siden mange megapiksler ikke nødvendigvis betyr god bildekvalitet.

I8510 har 16 GB minne innebygget, og har samme menysystem som Nokias N-serie-telefoner. Foto: Samsung
I8510 har 16 GB minne innebygget, og har samme menysystem som Nokias N-serie-telefoner. Foto: Samsung

Skal du koble deg til internett byr I8510 på alle muligheter. Super-3G og Edge er på plass, noe som betyr at du alltid vil få den høyeste tilgjengelige internetthastigheten i mobilnettet. I tillegg har telefonen Wi-fi, slik at du kan koble deg til trådløse nett, for eksempel hjemme eller på jobb.

Samsung har også funnet plass til GPS, slik at du kan bruke telefonen til å finne frem på ukjente steder.

16 GB minne innebygget

På papiret ser I8510 også ut til å være en skikkelig underholdningsmobil, siden den har 16 GB minne innebygget. Dette gir deg plass til 4000 sanger rett på telefonen, og om det skulle bli litt snaut støtter telefonen også minnekort.

Menysystemet i I8510 er det samme som du finner i Nokias N-serie-telefoner, kalt S60. Dette gjør Samsungs nykommer til en smarttelefon som i praksis er lik en hvilken som helst smarttelefon fra Nokia i bruk.

Du finner en grundig gjennomgang av alle funksjonene på Amobil.no »

Samsung L870

Denne smarttelefonen er laget for e-post og nettsurfing. Foto: Samsung
Denne smarttelefonen er laget for e-post og nettsurfing. Foto: Samsung

Samsung viste også frem modellen L870 i dag. Dette er nok en gammel kjenning, som ble lansert i mai i år. Dette er en telefon som har samme menyer som I8510, Nokias S60-system.

L870 kan imidlertid ikke vise til like imponerende spesifikasjonsliste som I8510. Dette er en forretningstelefon med fokus på e-post og nettleser, og som kan vise Microsoft Office-dokumenter. For å koble deg til internett har telefonen super-3G, men den mangler Wi-fi.

L870 kan brukes til underholdning også, da den har kamera, FM-radio og MP3-spiller. Skal du ha mye musikk med deg støtter den Micro-SD-minnekort.

Den nye telefonen kommer i butikkene denne måneden, og skal koste 2500 kroner.
Les mer om Samsung L870 på Amobil.no »

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Teknologi

Se neste 5 fra Teknologi