Hovedinnhold

Speilrefleks med full HD-video

FULL HD: Canons EOS 5D Mark II blir det første speireflekskameraet som kan filme video i full HD. Foto: Canon
FULL HD: Canons EOS 5D Mark II blir det første speireflekskameraet som kan filme video i full HD. Foto: Canon
(VG Nett) Canons nye speilreflekskamera, 5D Mark II, har 21 megapiksler og filmer video i full HD.

Denne saken handler om:

Det er ikke mange ukene siden Nikon viste frem sitt nyeste speilreflekskamera, D90, som har muligheten for å filme video i HD-kvalitet. Nå følger Canon etter, men tar videokvaliteten enda et steg opp, til full HD.

Les også: Speilrefleks med video-opptak.

Fullformat

Canons nye speilreflekskamera, 5D Mark II (oppfølger til Canon 5D), blir ett av de mest avanserte speireflekskameraene når det slippes på markedet i november.
5D Mark II kan for eksempel skilte med bilder med 21 megapikslers oppløsning, fullformat-brikke, 3 tommers LCD-skjerm med 920.000 punkter, DIGIC 4-prosessor og ISO-verdier på 100-6400 som kan utvides fra 50 til 25 600.

UDMA-minnekort

Det nye kameraet er bygget i magnesium og har derfor lav vekt. 5D Mark II har også støtte for de superraske UDMA-minnekortene som gjør at du fotografere med en hastighet på 3,9 bilder per sekund, for opptil 310 bilder.

Les også: Nå kan du gjøre speilreflekskupp.

- Nytt kapittel

Ved videofilming får man altså en oppløsning på 1920 X 1080 og kameraet filmer 30 bilder i sekundet. Muligheten for Live-View gjør at skjermen kan brukes som søker når man filmer.

- Med HD-filmkapasitet åpnes et helt nytt EOS-kapittel, sier Trond Langeland, direktør for Canon Consumer Imaging, Norge i en pressemelding.

Canon EOS 5D Mark II kommer for salg i november og vil koste ca. 25.000 kroner.

Les også: En helt ny type fotoapparat.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Teknologi

Se neste 5 fra Teknologi