Hovedinnhold

Vista tatt i hackerkonkurranse

...men Mac-en falt først

HACKET: Apple-maskinen ble hacket gjennom en feil i nettleseren Safari. Foto: Apple
HACKET: Apple-maskinen ble hacket gjennom en feil i nettleseren Safari. Foto: Apple
(VG Nett) Etter at hackerkonkurransen var over, sto kun en vinner igjen...

Denne saken handler om:

Under en sikkerhetskonferanse i USA ble hackerne satt på prøve: Greide de å trenge seg inn på en datamaskin, vant de maskinen til odel og eie.

Det fristet flere dyktige hackere som forsøkte seg med alle mulige metoder på det tre ulike datamaskinene. Maskinene kjørte ulike varianter av operativsystemer; og ble satt opp med Windows Vista, Apple MacOS X og Ubuntu Linux.

Den største utfordringen for hackerne kom på dag en, da de skulle trenge seg inn på maskinen fullstendig uten hjelp. Det betyr at hackerne må teste sikkerhetshull i de tre ulike operativsystemene, hull som kan benyttes fullstendig uten brukernes hjelp. Til hackernes skuffelse, og sikkerhetseksperters lettelse, greide ingen å trenge seg inn på de tre datamaskinene.

Mac-en falt

På dag to ble reglene lempet på, og tillot hackerne å komme seg inn på maskinen ved å anvende sikkerhetshull i enkelte programmer.

Brukerne av de tre maskinene fikk instruks om å surfe innom hackernes spesiallagde nettsider og utsette seg for hackernes forsøk.

Den dagen falt Apples maskin, gjennom en feil i nettleseren Safari. Hackeren Charlie Miller fant en feil og kunne stikke av med en Apple-maskin og litt over 50.000 kroner i premiepenger.

På siste dag i konkurransen falt Windows-maskinen, gjennom en feil i Java, som muliggjorde utnyttelse av en annen feil i Windows. Dermed er det mulig å utnytte feilen på andre systemer.

- Feilen kan også påvirke MacOS og Linux, sier Shane Macaulay som fant feilen på Windows-maskinen til InfoWorld.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Teknologi

Se neste 5 fra Teknologi