Hovedinnhold

Mobilen leser tankene dine

OVERFØRER TANKER: Audeo kan overføre tankene dine til tale. Foto: skjermbilde
OVERFØRER TANKER: Audeo kan overføre tankene dine til tale. Foto: skjermbilde
(VG Nett) Selskapet Ambient Corporation hevder de har utviklet en teknologi som gjør deg i stand til å overføre tankene dine til mobiltelefonen.

Denne saken handler om:

Det høres ut som en Science-fiction film, men Ambient Corporation viste nylig frem teknologien de hevder kan overføre tankene dine til mobilen. Ved hjelp av et halsbånd kan tankene dine overføres til tale. Halsbåndet oppfatter nevrologiske signaler og kan gjøre om disse signalene til tale. Dermed kan du ha en mobilsamtale uten å snakke høyt.

Se video på YouTube. (VG Nett er ikke ansvarlig for innholdet på eksterne nettsider.)

Halsbåndet kan nemlig oppfatte hva du tenker, men foreløpig er teknologien i startfasen og det er derfor bare enkelte ord som kan oppfattes. Ifølge Ambient ligger nå ca. 150 ord inne i systemet.

Teknologien har fått navnet Audeo og er den samme som tidligere har blitt brukt til å tanke-kontrollere rullestoler.

Kommer i ny versjon

Ambient planlegger lanseringen av en bedre versjon i løpet av året. I stedet for å gjenkjenne hele ord og setninger skal den nye versjonen kunne gjenkjenne fonemer (små betydningsskillende enheter i et språks lydsystem). Systemet skal kunne sette sammen mindre deler til hele ord og setninger.

Dette vil være mer tidkrevende, men til gjengjeld har man ingen begrensinger i systemet. Den nye versjonen vil være spesielt nyttig for personer som har mistet taleevnen på grunn av nevrologiske sykdommer som ALS.

Audeo ble vist frem under en konferanse nylig. Les mer om teknologien hos NewScientist.com.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Teknologi

Se neste 5 fra Teknologi