Hovedinnhold

Krever 292 millioner for tapt PC

(VG Nett) Hvor mye er en mistet bærbar PC verdt? 292 millioner kroner, mener en amerikansk kvinne.

Denne saken handler om:

DÅRLIG RYKTE: Elektronikkjeden Best Buy har ikke noe godt rykte på nettets blogger, nå blir de saksøkt for 292 mill. kroner for å ha mistet en PC. Foto: AP
DÅRLIG RYKTE: Elektronikkjeden Best Buy har ikke noe godt rykte på nettets blogger, nå blir de saksøkt for 292 mill. kroner for å ha mistet en PC. Foto: AP

Raelyn Campbell lar seg ikke pille på nesen etter at elektronikkgiganten Best Buy mistet PC-en hennes. Etter å ha levert den inn for reparasjon i mai i fjor, presterte Best Buy å miste den bærbare PC-en og, ifølge Campbell, servere en rekke bløffer.

Først i august innrømmet Best Buy at PC-en var borte i systemet og tilbød Campbell snaue 6000 kroner for den tapte PC-en og et gavekort på 2700 kroner for bryet de forårsaket.
Det var langt fra nok til å dekke hennes tort og svie, mente Campbell og saksøkte Best Buy for snaue 292 millioner kroner.

Best Buy beklaget hendelsen etter at rettssaken var et faktum.

- Vi har gjort det vi kan for å finne ut hva som gikk galt, sier talskvinne Nissa French i Best Buy til ComputerWorld.

- Selvfølgelig er vi flaue over det som har skjedd og skuffet over at vi ikke kunne løse denne kundens sak.

Campbell innrømmer selv at det dreier seg om en vanvittig pengesum, skriver nettstedet NewsFactor.com.

Grunnen til at Best Buy må betale henne den enorme summen er tort og svie for frykten hun forbinder med identitetstyveri, mener hun. Men også for å oppnå pressedekning for saken.

Se langt etter pengene

Ved å be om 54 millioner dollar i en erstatning for en gjenstand som i utgangspunktet bare koster litt over 1000 dollar er forholdet mellom erstatningssum og kostnad 54.000 til 1. Det vil ikke retten gå med på, men hun får støtte for forsøket.

- Dette er en sunn prosess, mener Eric Goldman, sjef for IT-jus på Santa Clara-universitetet.

- Best Buy dukker opp igjen og igjen i blogger på nettet der de refses for dårlig kundeservice, sier Goldman til NewsFactor.

- Vi trenger folk som dette, som er villige til å kjempe mot den nåværende situasjonen, sier Goldman. Men pengesummen hun krever kan vekke harme hos mange som mener saksøkingshysteriet har gått for langt i amerikansk rettsvesen.

- Noen ganger er kampen så urealistisk at de krysser grensen fra å være et offer til å bli en angriper. Hun er nok på kanten av den grensen, sier Goldman.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Teknologi

Se neste 5 fra Teknologi