Hovedinnhold

- iPhone full av giftige kjemikalier

MILJØGIFTER: Ifølge Greenpeace er Apples iPhone full av miljøgifter. Foto: Skjermbilde
MILJØGIFTER: Ifølge Greenpeace er Apples iPhone full av miljøgifter. Foto: Skjermbilde
(VG Nett) Greenpeace går hardt ut mot Apples iPhone. - Telefonen er full av giftige kjemikalier, sier Greenpeace.

Denne saken handler om:

Greenpeace har lenge kjørt en kampanje mot Apple fordi selskapet ikke vil si noe om når de skal fase ut giftige kjemikalier fra Apples datamaskiner. Etter mye press har Apple gått ut og lovet at deres maskiner skal bli blant de mest miljøvennlige på markedet.

Les også: Apple lover "grønnere maskiner".

Når iPhone ble lansert tidligere i år håpet Greenpeace at Apple ville ha et stort miljøfokus rundt telefonen.
Etter å ha sendt telefonen på testlaboratorium er resultatet ifølge Greenpeace nedslående. Organisasjonen hevder på sine nettsider at telefonen er full av giftige kjemikalier. Ifølge Greenpeace har mange andre mobilprodusenter faset ut denne typen miljøgifter, mens Apple fortsetter å bruke de skadelige stoffene.

- Ligger langt etter konkurrentene

LANG LISTE: Greenpeace har laget en lang liste over gifter man finner i iPhone. Foto: Skjermbilde
LANG LISTE: Greenpeace har laget en lang liste over gifter man finner i iPhone. Foto: Skjermbilde

- Det ser ut som om Apple er langt fra ledende når det gjelder å skape en grønn IT-industri, konkurrenter som Nokia selger allerede telefoner uten stoff som PVC, sier Zeina Alhajj, leder for miljøgiftkampanjen i Greenpeace International.

Apple har ingen modell for retur av brukte telefoner slik de fleste andre selskap har og Greenpeace frykter derfor hva som vil skje med det miljøskadelige avfallet når kunder kjøper seg ny telefon eller den gamle slutter å virke.

- Når iPhone lanseres i Europa neste måned burde Apple selge en versjon som er minst like miljøvennlig som Sony Ericsson, Nokia og Motorolas telefoner, sier Greenpeace.

En talsperson for Apple sier til MacWorld at Apple vil fase ut all bruk av PVC og flere andre miljøgifter innen utgangen av 2008.

Les mer om iPhone og miljøgifter på Greenpeaces nettsider.
VG Nett er ikke ansvarlig for innholdet på eksterne nettsteder.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Teknologi

Se neste 5 fra Teknologi