Hovedinnhold

Dropper sikkerhetskopien

Halvparten lagrer ikke viktige dokumenter

HJELPER: Å ta en rask kopi av dokumenter over på en minnepinne er bedre enn ingenting. Foto: AFP
HJELPER: Å ta en rask kopi av dokumenter over på en minnepinne er bedre enn ingenting. Foto: AFP
HANNOVER (VG) Å lagre er både klokt - og kult. Likevel dropper halvparten av oss sikkerhetskopien.

Denne saken handler om:

Å glemme å ta en ekstra kopi av dokumenter, bilder og musikk kan koste dyrt. Det får mange nordmenn erfare hvert eneste år, for en undersøkelse utført for Elektronikkbransjen, viser at 1,4 millioner av oss ikke engang vet hva sikkerhetskopi er.

- Folk tenker at «dette angår ikke meg. Jeg mister ikke innhold». Min påstand er at alle må ta sikkerhetskopi, fordi elektronikk kan gå i stykker, sier Synnøve Bjørke, administrerende direktør i Elektronikkbransjen.

De som tar en ekstra kopi av filene sine, gjør det oftere med bilder enn dokumenter. Høyt utdannede er dessuten mer opptatte av harddisken enn andre - her ligger nemlig både hovedoppgaven og doktorgraden.

- Innholdets verdi er gjerne langt høyere enn selve produktets.

Ekstern harddisk

La oss si at du har lastet ned lovlig 2000 sanger til seks kroner per låt til en MP3-spiller som koster en tusenlapp. Da har plutselig innholdet en verdi på 12 000 kroner mer, understreker Bjørke.

Morten Kammer Pedersen, nordisk salgsdirektør i den internasjonale giganten Memory Corp, merker at de som vil lagre, gjerne vil gjøre det på moteriktige duppeditter.

- Design har blitt langt viktigere de siste årene. Mange sitter og jobber med PC-en på kafeer og i biblioteker og vil ha med en kul ekstern harddisk.

For andre duger et lite kort, sier Kammer Pedersen.

Skulle uhellet være ute - og sikkerhetskopien glemt - kan det iblant være håp likevel.

- Vi merker økt etterspørsel etter filrednings-verktøy, bekrefter salgsdirektøren.

Men heller ikke han kan trylle: Er feilen alvorlig, må du i verste fall skrive hele boken på nytt.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Teknologi

Se neste 5 fra Teknologi