Hovedinnhold

- GPS på alle telefoner

Nokia-sjef gjør narr av iPhone

EN AV TRE: Nokia 6110 Navigator er én av tre Nokia telefoner med GPS. Nokia tror at GPS kan komme på alle telefoner i fremtiden. Foto: Jørgen Lyngvær.
EN AV TRE: Nokia 6110 Navigator er én av tre Nokia telefoner med GPS. Nokia tror at GPS kan komme på alle telefoner i fremtiden. Foto: Jørgen Lyngvær.
BARCELONA (VG Nett): - GPS kan bli like vanlig som kamera på mobiltelefoner. Det sier Nokia til VG Nett.

Denne saken handler om:

Tips oss

VG NETT PÅ 3GSM

VG Netts teknologijournalist er på mobil- messen 3GSM i Barcelona

Nokia har allerede lansert tre telefoner med integerert GPS. Og under deres pressekonferanse lovte Nokia mange flere telefoner med innbygget GPS i løpet av året.

Se bilder avNokias GPS-telefoner og andre telefoner fra 3GSM her.

- Jeg ser ingen grunn til at ikke GPS skal bli like vanlig på mobiltelefoner som kameratelefoner er i dag, sier vicepresident for stragy and technology i Nokia, Jarrko Sarainen til VG Nett.

- Vi ser et enormt potensiale i GPS og vil integrere løsningen i mange mobiler fremover.

Han peker på at GPS bare er i sin spede start og at vi vil se en rekke nye løsninger den kommende tiden.

- Vi vil for eksempel lage løsninger der det blir lagret informasjon om hvor bildene med telefonens kamera er tatt, slik at man kan søke etter sted og få opp alle bildene man har tatt på det stedet, sier Sarainen.

GPS-året

På samme måte som 2007 er designåret for mange av de andre mobilprodusentene, er det på mange måter GPS-året for Nokia.

- Ja, dette er året da vi satser på GPS, sier Sarainen til VG Nett. - Design handler ikke bare om hvordan en telefon ser ut, men også om hvordan brukervennligheten er, og det er der vår store styrke ligger.

- Liker å konkurrere med svenskene

Nokia frykter ikke konkurranse fra Sony Ericsson. Svenskene har gått forbi LG og er ventet å gå forbi Samsung i løpet av året.

- De lager High End-telefoner som er mye dyrere enn våre telefoner. De er gode konkurrenter, men vi liker å konkurrere med svenskene, sier Sarainen.

Narr av iPhone

Heller ikke Apples iPhone fryktes av Nokia.

- Vår Nokia N95 kommer snart i butikk. Den kan gjøre mye mer enn det en iPhone kan og den er samtidig mindre. Når Steve Jobs presenterte iPhone tok han den opp og ringte med den. Tenk på det, én av funksjonene de ønsket å vise frem var at den kan ringe, noe alle telefoner kan, sier Sarainen.

Lesalt om 3GSM her.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Teknologi

Se neste 5 fra Teknologi