Hovedinnhold

Unge Venstre krever at regjeringen griper inn:

- Telenor er en trussel mot internett

- REGJERINGEN MÅ GRIPE INN: Leder av Unge Venstre, Lars-Henrik Michelsen, krever at regjeringen stanser Telenors beslutning om å trekke seg fra det norske nettsamarbeidet, NIX. Foto: Trond Solberg.
- REGJERINGEN MÅ GRIPE INN: Leder av Unge Venstre, Lars-Henrik Michelsen, krever at regjeringen stanser Telenors beslutning om å trekke seg fra det norske nettsamarbeidet, NIX. Foto: Trond Solberg.
(VG Nett) Unge Vestre krever at regjeringen griper inn overfor Telenors planer om å trekke seg ut av det nasjonale internettsamarbeidet.

Denne saken handler om:

- Telenors avgjørelse om å trekke seg fra nettsamarbeidet Norway Internet Exchance (NIX), er en trussel mot det frie og uavhengige internettet, sier leder i Unge Venstre, Lars-Henrik Michelsen.

Les også: - Internett ikke lenger allemannseie.

- Bryter et av internetts grunnprisipper.

Nå krever han at Liv Signe Navarsete kommer på banen og stanser Telenors kommersialisering av internett og at Navarsete sikrer at nettet forblir fritt og uavhengig også i fremtiden.

- Dette handler om å sikre et fritt og uavhengig internett i fremtiden, et internett som verken er underlatt politisk sensur eller store selskapers monopol, sier Michelsen, i en pressemelding.

Michelsen mener at internett kan bli monopolisert dersom ikke samferdselsministeren nå griper inn.

Ifølge Liv Signe Navarsetes statssekretær, Steinulf Tungesvik, skal Post- og Teletilsynet gjennomgå saken.
- Dette er en sak vi følger nøye med på, sier Tungesvik, til VG Nett.

Frykter atfor småselskapene

- Når Telenor nå utelukkende skal satse på sin egen infrastruktur, så gir det dem en mulighet til å kreve penger fra andre nettselskaper, sier Michelsen.

- For store selskaper som Google og Yahoo vil det ikke være noe problem å betale for å få prioritert trafikken fra sine sider. Men for det lille nyetablerte selskapet som vil lage en konkurrerende filmtjeneste til Youtube vil betalingskravet fra Telenor bety lav hastighet og kroken på døren. Dermed blir det bare de store selskapene igjen, sier Michelsen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Teknologi

Se neste 5 fra Teknologi