Hovedinnhold

Nå vil alle ha .co-domener

NY HET POTET? Er .co den nye .com? Det vil tiden vise. Nå kan domenet i alle fall registreres, og valgmulighetene er enn så lenge større enn for .com. (Montasje)
NY HET POTET? Er .co den nye .com? Det vil tiden vise. Nå kan domenet i alle fall registreres, og valgmulighetene er enn så lenge større enn for .com. (Montasje)
Colombia-domenet .co har blitt superpopulært blant store selskaper.

Denne saken handler om:

.co var egentlig bare et helt vanlig domenenavn, tilhørende landet Colombia. Men det er nå i ferd med å bli et svært populært toppnivådomene, og globale giganter som BMW, Canon, Honda, Nika, Nokia, Pfizer, Sony og Visa skal allerede ha sikret seg toppdomenet.

Les også:Hør den norske it-sjefen lure svensk domenesvindler

Mer enn 39.000 selskaper har søkt om .co-domener etter at registerenheten for .co-domener - selskapet .Co Internet SAS, åpnet for en forhåndslanseringsfase for større selskaper.

Kan bli god business

I forrige måned startet selskapet å tilby domener til allmennheten via registrarer og videresalgtjenester. Det ser ut til at pengene vil renne fort inn, etter at det har blitt komplisert å finne meningsfulle .com-domener, ettersom så å si alle ord og merkenavn allerede er opptatt.

Les også:Første .com-domene fyller 25 år

Co. er også en kjent forkortelse for engelske ord som company, corporation og commerce, påpeker .Co Internet S.A.S.

O.co: Kr. 2.092.000

Selskapet Overstook.com har opplyst at de gledelig punget ut 350.000 dollar, nesten 2,1 millioner kroner, for å sikre seg domenenavnet O.co for å tiltrekke seg nye kunder, og gjøre det lettere for nettshoppere å finne nettstedet.

Les også:Nordmenn uønsket i .eu

Den politiske avisa Politico bruker politi.co som en offisiell adresseforkortertjeneste til bruk på Twitter, skriver CIO.com.

Vanlige .co-domener ser ut til å koste fra 30 dollar og oppover.

I Norge har en del aksjeselskaper omfavnet Samoaøyene, som eier .as-domenet. De tar 50 dollar i året for sine tjenester.

Pengene folk betaler for domener går til registraren. I Norge er det Norid som forvalter toppdomenet .no.

Les også:.se falt ut - manglet dott

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Teknologi

Se neste 5 fra Teknologi