Hovedinnhold

- FM-radioene må kastes om seks år

SLUTT: Gamle radioapparater vil være bruksløse etter 2017. Foto: Scanpix.
SLUTT: Gamle radioapparater vil være bruksløse etter 2017. Foto: Scanpix.
Regjeringen kunngjør i dag at FM-båndet stenges i 2017, skriver Aftenposten.

Det finnes minst 15 millioner FM-radioer i Norge. Om seks år vil de være ubrukelige. DAB overtar. Men foreløpig er det kun solgt 300.000 DAB-radioer, skriver Aftenposten.

Ifølge avisen skal regjeringen i dag legge fram en stortingsmelding om digitalradio, og meldingen vil varsle en konkret dato når FM-båndet skal skrus av.

Særlig NRK har presset på for å få en endelig dato. Ifølge NRK gir DAB bedre og mer stabil lyd. Men politikernes problem er at folk i liten grad har sett noen vits i å kjøpe DAB-radioer.

Det er dessuten utviklet en ny og bedre versjon som kalles DAB+, men DAB-radioer som selges i Norge kan ikke ta inn DAB+-signaler.

Aftenposten mener en trolig løsning i Norge blir at man sender DAB og DAB+ parallelt, slik at også de som har kjøpt DAB-radioer allerede, fortsatt kan bruke disse.

I Storbritannia kunngjorde politikerne først at FM-båndet skulle stenges i 2015, men de har siden fjernet datoen og overlatt alt til bransjen selv.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Teknologi

Se neste 5 fra Teknologi