Hovedinnhold

Google samlet sensitiv informasjon

OMSTRIDT: Google Street View gir oversikt og flotte utsikter fra gateplan, men får samtidig kritikk for å bryte med personvernet. Foto: Skjermbilde
OMSTRIDT: Google Street View gir oversikt og flotte utsikter fra gateplan, men får samtidig kritikk for å bryte med personvernet. Foto: Skjermbilde
(VG Nett) Google innrømmer nå at deres biler, som tar gatebilder over hele verden, ved en feil har samlet sensitive personopplysninger de har fanget opp ved hjelp av trådløse nettverk.

Denne saken handler om:

Selskapet er nå i kontakt med myndighetene i land som USA, Tyskland, Frankrike og Brasil, for å drøfte hvordan de skal håndtere informasjonen som er samlet inn. Ifølge Google er de sensitive personopplysningene aldri blitt utnyttet, melder nyhetsbyrået Reuters.

LES OGSÅ:Google starter opp med gatebilder i Norge

En av lederne i selskapet, Alan Eustace, postet fredag et innlegg på Googles offisielle blogg der han innrømmer at bilene har samlet inn opplysninger fra såkalt usikre nettverk, som ikke er beskyttet av passord.

- Da vi ble kjent med dette problemet ble fotograferingen umiddelbart stanset. Samtidig isolerte vi de innsamlede dataene, slik at de ikke lenger er tilgjengelige i vårt nettverk, sier Eustace.

Omstridt

Tjenesten lar nettbrukerne få se bilder fotografert av spesialutstyrte biler som kjører gatelangs og fotograferer. Fotograferingen skjer 360 grader rundt bilen ved hjelp av åtte kameraer som ser i alle retninger.

LES OGSÅ:Finsk politi etterforsker Google-nakenbilde

Tjenesten er omstridt fordi bilene også kan fange opp personer på bildene som ikke ønsker å bli fotografert.

Bilene kjører rundt i dagslys og fotograferer dermed også mennesker tydelig. I Storbritannia har man løst konflikten mellom privatlivets fred og Googles behov for detaljerte bilder ved å sensurere ansikter. På samme måte blir bilskilter også sensurert og uleselige for de som ser på bildene.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Teknologi

Se neste 5 fra Teknologi