Hovedinnhold

Statsråden ber deg rydde på PC-en

BER DEG TA GREP: Fornyingsminister Rigmor Aasrud, som i ly av sitt verv på sett og vis er landets it-minister, vil ha deg til å ta frem den digitale vaskekluten. (Foto: Leif Martin Kirknes)
BER DEG TA GREP: Fornyingsminister Rigmor Aasrud, som i ly av sitt verv på sett og vis er landets it-minister, vil ha deg til å ta frem den digitale vaskekluten. (Foto: Leif Martin Kirknes)
Fornyingsminister Rigmor Aasrud mener PC-en bør bli en naturlig del av vårrengjøringen i de tusen hjem. Og hun har flere gode tips.

Denne saken handler om:

- Også PC-en trenger en vårrengjøring, slik at den er sikker og oppdatert, sier fornyingsminister Rigmor Aasrud i en pressemelding.

Les også:Ti gode verktøy for vårrengjøring av pc-en

Hun mener PC-en bør stå på sjekklisten over ting å rengjøre om våren, på lik linje med rydding i garasjen, dekkskifte, bilvask, samt hagestell og lofts- og kjellerrydding.

Med en vårrengjort PC, der programvare er oppdatert og gammel smuss slettet, stiller man sikrere i kampen mot nettskurker.

- Sammen med Norsk senter for informasjonssikring (Norsis) oppfordrer jeg alle til å ta samfunnsansvar og sørge for egen PC, sier Aasrud som blant annet har ansvar for den nasjonale ikt-politikken.

Les også:Epost sprer falsk Windows 7-verktøy

- Noen programmer oppdaterer seg automatisk, men mange gjør ikke det. Få leverandører har samme opplegg for å oppdatere programmene, og dette er en utfordring for brukeren, sier Tone Hoddø Bakås i Norsis.

Norsis har laget en liste med tips:

1. Sett på automatisk oppdatering der dette er mulig

2. Godta og gjennomfør oppdateringene når de kommer

3. Slett programmer du ikke bruker

4. Sjekk alle programmer for oppdateringer

Ministeren har også en egen liste med programmer som hun anbefaler til vårrengjøringen.

- På www.norsis.no, under menyen Sikkerhetsverktøy, finner du programmer som kan bistå deg med å oppdatere programmene på pc-en.

Les også:Nytt angrep lurer alle antivirusløsninger på markedet

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Teknologi

Se neste 5 fra Teknologi