Velg tjeneste
Kommersielt innhold fra VG Strømguiden

Hvordan bytte strømleverandør?

Det er faktisk ganske enkelt å bytte strømleverandør. I denne artikkelen gir vi deg oversikt over hvordan.

Strømprisene har vært rekordhøye på flere steder i landet. Derfor har mange av oss blitt mer bevisst på strømforbruket vårt, og hvor god strømavtalen vi har, egentlig er.

Strømmarkedet er preget av sterk konkurranse mellom ulike leverandører. Denne sterke konkurransen betyr at det er stor sjanse for at du kan få en bedre strømavtale.

Spar penger på å bytte strømleverandør

De vanligste grunnene til at folk bytter strømavtale er for å spare penger. Hva man betaler for strøm kan variere mye fra avtale til avtale, og mellom de ulike strømleverandørene.

Mange opplever derfor å spare flere tusen kroner i året ved å bytte leverandør.

Grunnen til at så mange betaler for mye i strøm er at de har en strømavtale som ikke passer dem, og deres faktiske forbruk.

Det er vanskelig å ha oversikt over strømmarkedet, og vite hva slags type avtale man skal velge. Strømleverandørene gjør det heller ikke noe lettere med å endre navn på avtalene sine støtt og stadig.

Her kan du lese mer om forskjellen på de tre vanligste strømavtalene.

Derfor lønner det seg å undersøke og sammenligne strømavtaler jevnlig. Du burde faktisk sjekke strømavtalen din én gang i året. Både fordi markedet endrer seg, men også fordi noen leverandører endrer prisene uten å gi klar og tydelig beskjed.

Heldigvis er det enkelt å bytte strømleverandør.

Slik sjekker du om du bør bytte strømleverandør:

  • Sammenlign strømavtaler på markedet
  • Finn en avtale med bedre vilkår og pris
  • Gi beskjed til ny leverandør av du ønsker å bli kunde
  • Den nye leverandøren din fikser resten

Den enkleste måten å finne frem til den beste avtalen på, er å bruke en sammenligningstjeneste.

Sjekk beste strømleverandør enkelt og gratis

Strømguiden er en tjeneste som lar deg sammenligne alle strømavtaler, slik at du enkelt kan se hvilken strømavtale som lønner seg for deg.

Slik fungerer Strømguiden

Alt du trenger å gjøre er å taste inn postnummeret ditt, og du vil raskt se hvilke strømleverandører som tilbyr den billigste strømmen der du bor.

Hva skjer hvis du finner en bedre avtale?

Mange kvier seg for å bytte forsikringsselskap, bank og strømselskap, men det er det ingen grunn til. Å bytte strømleverandør er faktisk ganske enkelt.

Hvis du har bindingstid på avtalen din må du regne med å betale et gebyr for å bytte. Så lenge du ikke har bundet avtalen din i en viss periode kan du si den opp - helt kostnadsfritt.

Du trenger ikke engang å gjøre det selv. Den enkleste måten å bytte, er å gi beskjed til det nye strømselskapet ditt at du ønsker å bli kunde hos dem, så fikser de resten. Alt de trenger er litt informasjon om ditt nåværende abonnement.

Hvor lang tid tar det å bytte strømleverandør?

Din nye strømleverandør vil ta kontakt med din gamle strømleverandør og bli enige om en dato. Det tar i gjennomsnitt 2-3 uker å bytte til en ny strømleverandør, og du får beskjed med en gang den er klar.

Hvor ofte kan man bytte strømleverandør?

Du kan bytte strømleverandør så ofte du vil, og det er gratis så lenge du ikke har bundet deg til en viss periode.

Husk at du har 14 dagers angrefrist dersom du ikke er fornøyd med den nye strømavtalen din. Hvis du har inngått en avtale med bindingstid kan du fremdeles angre, men belage deg på å betale et gebyr.

Vil du spare mer penger på strøm?

Trenger du flere gode tips til hvordan du kan få billigere strømregninger? I denne artikkelen har vi listet opp 5 måter du kan redusere ditt eget strømforbruk.