Kommersielt innhold fra VG Strømguiden

Bra å vite om å bytte strømleverandør

Innen du bytter til din beste og billigste strømleverandør er det viktig å ha oversikt over et par saker.

Nedenfor utreder vi et par begreper det er bra å forstå innen du bytter strømleverandør og strømavtale. Det er ikke så vanskelig som man kanskje skal tro.

Strømpriser

Strømregningen du får hjemme i postkassen hver måned består av to deler; strøm og nettleie. Strøm er kostnaden for selve forbruket av kraften du har fått, som du betaler til din strømleverandør. Du står fritt til å sammenligne og velge din strømleverandør. Du har muligheten til å spare mye penger om du sammenligner alle strømpriser og velger den strømleverandøren som er best og billigst for deg.

Nettleie

Den andre delen av din strømregning består av kostnaden for nettleie. Kostnaden for nettleie går til et bestemt nettselskap som eier kraftnettet der du bor. Pengene fra nettleie går til vedlikehold og utvidelse av selve strømnettet, og for at transporten av strøm skjer så smidig som mulig uten strømbrudd og lignende forstyrrelser. Du kan altså ikke selv velge det nettselskapet du betaler nettleie pris til.

Beste strømleverandør

Variasjonen er stor mellom strømleverandører og deres ulike strømavtaler. Man har ulike krav til hva som er viktig, og sånn sett den beste strømavtalen og strømleverandøren for deg. Vi i Strømguiden har derfor utviklet et smidig søkefilter i tjenesten slik at du enkelt skal finne billig strøm ut fra dine unike preferanser.