GJENGEN: (F.v.) Christel Alsos, Silya Nymoen, Tor Endresen, Claudia Scott, Tone Damli og Hans Petter Aaserud. Foran: Tshawe Baqwa. Foto: Gisle Oddstad VG

Disse er med i «Hver gang vi møtes»

VESTRE KJÆRNES GÅRD (VG) Denne spente artistgjengen har flyttet inn på «Hver gang vi møtes»-gården.

 • Catherine Gonsholt Ighanian
 • Gisle Oddstad

Artikkelen er over tre år gammel

Nerver, spenning, utålmodighet og forventninger er stikkord som beskriver stemningen på det idylliske innspillingsstedet ved Vansjø, en time sør for Oslo. Noen av artistene kjenner hverandre litt fra før, andre møtes nå for aller første gang.

I elleve dager skal gjengen boltre seg i hverandres låter og fordype seg i historier om karriere og privatliv. Serien, den syvende i rekken, skal vises på TV på nyåret.

VG tok turen til gården og slo av en prat med alle.

Tone Damli før innspillingen: – Full av nerver

MED: Tshawe Baqwa. Foto: Gisle Oddstad VG

Tshawe Baqwa (37):

Madcon-stjernen, som i 2007 vant «Skal vi danse», sa ja til å være med fordi han mener det er et program med gode verdier.

– Det er et kjempekompliment å bli spurt, og en fin anledning til å grave høytidelig og uhøytidelig i meg selv. Ingen tvil om at jeg har mye å dele. Jeg skal være ærlig, men må samtidig huske på at ord påvirker flere enn meg. Så selv om dette er en tid for å være litt egoistisk, vil jeg ikke såre noen. Det blir som en psykologtime. Jeg vil vise andre folk som har opplevd tøffe ting at de ikke lider alene. Samtidig skal jeg ikke fremstå som jeg er helt skrudd i hodet. Musikalsk er det viktig for meg å prestere.

I fjor: Tshawe fikk sjokkbeskjed om at han er pappa

Tshawe blir myk i stemmen når han snakker om datteren på snart fem år, som kom inn i livet hans for ett år siden:

– Hun er helt utrolig vakker, lille jenta mi. Papparollen er en veldig sunn greie. Det å komme til et stadium, hvor et menneske er så totalt avhengig av deg, det har endret prioriteringene mine. Nå jobber jeg ikke lenger kun for eget velvære, men også for hennes. Og det er mer hederlig.

Silya Nymoen (39):

MED: Silya Nymoen. Foto: Gisle Oddstad VG

«Stjernekamp»-vinneren fra 2013 har kun sett glimt av «Hver gang vi møtes».

– Men jeg vet at det er musikkrelatert, og at ingen skal stemmes ut. Det er jeg nemlig ferdig med, sier sangeren, også kjent fra MGP.

– Tenk at disse skal tolke meg! Men jeg er mest spent på om jeg klarer å levere det jeg selv ønsker. Og om jeg på dag seks har fått nok søvn. Vi holder på fra morgen til kveld, og dette er jo et grineprogram. Kanskje jeg bare blir sittende og gråte som en foss.

Tilbakeblikk: Gråtende Silya til topps

Tor Endresen (58):

MED: Tor Endresen. Foto: Gisle Oddstad VG

Bergenseren kan skilte med over 30 år i bransjen. Å få være med i «Hver gang vi møtes» er en drøm som går i oppfyllelse.

– Jeg har håpet å bli spurt helt fra starten. Dette er Nirvana for meg, som er altetende innen musikk. Jeg er nok også bedre til å tolke andres låter enn til å skrive egne. Men jeg har gått svanger med et norsk album i mange år, kanskje jeg nå endelig skal få gitt det ut? Noe av det beste med dette programmet, er alle de ny ideene og mulige samarbeidet det fører med seg.

Husker du? Tor røk ut av dansekampen

Tone Damli (29):

MED: Tone Damli. Foto: Gisle Oddstad VG

Tone Damli forteller at hun er full av nerver og gode følelser.

– Men jeg gruer meg minst til min egen dag. Den får jeg ta som det kommer. Praten skal være naturlig og ekte. Det er langt mer spennende å skulle fremføre andres låter.

Damli røper at hun har vært forespurt om å være med tidligere, men at det først er nå timingen er «perfekt».

– Jeg tror det blir godt for kropp og sjel. Programmet er også en gyllen anledning til å få en «boost» med tanke på at jeg skal slippe ny musikk til høsten. Og jeg liker jo TV.

Tone til VG: – Å bryte ut i gråt er aldri komfortabelt

Christel Alsos (32):

MED: Christel Alsos. Foto: Gisle Oddstad VG

Sangeren feirer i år at det er 10 år siden hun ga ut sin første plate.

– Nå kan jeg tillate meg å se litt tilbake. Den det er en stor utfordring, og jeg beveger meg utenfor komfortsonen. Vi filmer absolutt hele dagen, og jeg må dykke ned i musikk som er veldig ulik min egen, sier nordlandskvinnen.

VG+: Føler seg aldri helt trygg

– Jeg er nysgjerrig, men det har ikke helt gått opp for meg at de også skal tolke min låter. Om det kommer tårer, er vanskelig å si. Jeg pleier å bli så fokusert at jeg stenger litt av, smiler hun.

Hans Petter Aaserud (45):

MED: Hans Petter Aaserud. Foto: Gisle Oddstad VG

Artisten, kjent blant annet fra Trang Fødsel, føler seg privilegert som får være med.

– Dette er ikke hverdagskost. Tenk at Christel Alsos, en av verdens fineste stemmer, skal synge en av mine låter? Men alle disse folkene er fantastiske. Jeg har imidlertid måttet gå noen runder med meg selv med tanke på hva jeg skal dele av historier, og sønnen min forbyr meg å gråte på TV. Jeg sliter nemlig litt der, ler Aaserud, som påstår at publikum husker låtene hans bedre enn han selv gjør.

Tilbakeblikk: Trang Fødsel ble millionbutikk

Claudia Scott (59):

MED: Claudia Scott. Foto: Gisle Oddstad VG

Countryartisten fikk høre fra fjorårsdeltager Henning Kvitnes (59) at hun måtte takke ja.

– Mange andre rådet meg også til å bli med, fordi dette er et så fint konsept. Selv har jeg faktisk ikke fulgt så nøye med på serien tidligere. Det jeg har skjønt, er at i mylderet av realityserier, er dette det eneste som hyller musikken. Vi deltagerne får gjøre stas på hverandre. Det er nesten som en låtskrivercamp, sier Scott, som startet karrieren på 70-tallet. I år feirer hun 25-årsjubileum som soloartist.

Husker du denne? Claudia Scott er gjenfødt

– Da er jo dette en fin markering! Jeg gleder meg spesielt til å fremføre de andres låter. I tillegg er det jo en glede å bli kjent med så mange fine, dyktige mennesker.

Her er «Stjernekamp»-deltakerne 2017Ida Maria har gått ned 20 kilo etter «Hver gang vi møtes»Eva Weel Skram på «Lindmo»: Slet med spiseforstyrrelser i ti årInger Lise Rypdal: Finnes ikke redd for å døLene Marlin til «The Voice»Lokalavis beklager «Hver gang vi møtes»-tegning

Flere artikler

 1. Disse er med i «Hver gang vi møtes»

 2. Christel Alsos dro rett fra kjærlighetsbrudd til «Hver gang vi møtes» – rører de andre til tårer

 3. Silyas kveld i «Hver gang vi møtes»

 4. Hans Petter Aaserud i «Hver gang vi møtes»: Knakk sammen før opptakene

 5. VG vurderte «Hver gang vi møtes» låt for låt – Claudia Scotts kveld

Fra andre aviser

 1. Hyggelig og koselig

  Fædrelandsvennen
 2. Dette mener våre anmeldere er årets beste musikk

  Fædrelandsvennen
 3. Karaoke - min vei fra moro og tull til NM og gull

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder