• Nektet å bøye seg for vaksinekrav

    Rapperen Nicki Minaj nektet å bøye seg for kravet fra Met Gala om at alle deltagere måtte være vaksinert mot covid.

    Publisert 14. september, kl. 10:33

  • “De vil at du skal vaksineres for å møte på the Met. Hvis jeg skal ta vaksinen, blir det ikke for the Met. Det vil bli når jeg føler jeg har undersøkt godt nok selv,” skrev hun blant annet på Twitter. 

  • Samtidig oppfordret hun alle til å bruke maske og ta vare på seg selv og hverandre.  Minaj ga uttrykk for at hun undersøker fordeler og ulemper ved å la seg covidvaksinere, og at hun er bekymret for mulige bivirkninger. 

I følge Deadline refererer hun blant annet til sin fetter i Trinidad. Hans kamerat hadde tatt vaksinen, og ble angivelig impotent etter at testiklene hans hovnet opp. Kameraten til fetteren skulle gifte seg, og i følge Deadline har den vordende bruden nå avlyst bryllupet som følge av vaksinens bivirkninger på brudgommen.

«Bare sørg for at du er komfortabel med avgjørelsen du tar, og ikke føl deg presset», skrev Minaj. 

Rapperen fikk bred støtte på Twitter fra mange som delte hennes synspunkter. Men hun høstet også kritikk fra de som antydet at hennes egen forskning på vaksinen neppe ville overgå det tusenvis av leger og forskere verden over hadde kommet frem til. 

Minaj fikk blant annet svar fra de lokale helsemyndighetene i Sydney, Australia. I en tweet lovet de å overlate rapping til Minaj, hvis hun kunne la forskere og leger ta seg av medisinfaget. Deretter ramset de opp hva de vanligste bivirkningene av vaksinene faktisk er. Ved siden av skrev de over et bilde av Minajs tweet: Dette er hva som ikke skjer etter COVID-19-vaksinering.

Det finnes ikke vitenskapelig grunnlag for å hevde at covidvaksinene kan forårsake impotens eller fertilitetsproblemer.

Nicki Minaj møtte heller ikke på MTV Video Music Awards nylig. Det er uklart om det var vaksinekrav som gjorde at hun trakk seg fra den også. 

Publisert: