HILSER PÅ FANSEN: Bruce Springsteen med kona Patti på kosetur på Aker Brygge i 2013. Her hilser han på fans som kjente ham igjen. Foto: Trond Solberg VG

Bruce Springsteen tilbake i Oslo: Dette har han gjort her før

I kveld braker det løs med Bruce Springsteens tredje konsert i Norge denne sommeren.

 • Linn-Christin Marthinussen
 • Elise Alexandra Gulbrandsen

Artikkelen er over tre år gammel

I løpet av karrieren har den amerikanske rockelegenden besøkt Norge 14 ganger, men det er imidlertid ikke bare på scenen The Boss trives godt.

Når Springsteen først gjester landet har han ikke vært ukjent for å ta beina fatt og mingle med «mannen i gata». Til tross for at rockelegenden har holdt to konserter i Norge i sommer, har det imidlertid vært lite å se til Springsteen utenfor scenen.

Det spørs likevel om artisten nå vil legge inn litt ekstra tid i Norge, når han i kveld setter punktum for sine tre planlagte konserter her til lands, i Frognerparken.

En gjennomgang viser imidlertid at The Boss har større sjanse for å dukke opp visse steder dersom han skulle bli i landet litt lenger.

Her er nemlig Springsteens Oslo-favoritter:

For tre år siden besøkte Springsteen Aker Brygge med kona Patti - ikke langt unna antikvitetsforretningen i sentrum hvor han kjøpte et kostbart smykke til sin utkårede under norgesbesøket i 1988. Samme året rakk han også en guidet tur til Frognerseteren.

– Jeg tror at han oppfører seg som en omgjengelig fyr hvor enn han er i verden, og bestreber seg på å leve så normalt som mulig, sier Morten Ståle Nilsen, musikkanmelder i VG.

COOL DOWN: Bruce Springsteen koser seg med en is på Aker Brygge i 2003. Foto: Trond Solberg VG


Da Springsteen spilte to konserter på Valle Hovin i 2008, benyttet også rockestjerna anledningen til å besøke kveldens konsertsted, Frognerparken, samt Gustav Vigelands kunstverker.

En intetanende kompisgjeng fikk også samme kveld tilbringe en halvtime med 66-åringen, etter at han uoppfordret satte seg ned med dem i parken, hvor han fortalte historier og drakk øl.

– Dette bringer meg tettere folk. Det er morsomt og givende å føle reaksjonene dette fører til, sa Bruce om hvorfor han satte seg ned blant de forfjamsede ungdommene.

UT PÅ TUR: Bruce Springsteen på vandring i Vigelandsparken i 2008. Foto:Gøran Bohlin / VG Foto: Gøran Bohlin VG

«Fast» treningsstudio

At The Boss liker å holde seg i form, er heller ingen hemmelighet. Under sine opphold i hovedstaden finnes det likevel ett treningsstudio Springsteen har foretrukket gjennom årene.

– Springsteen er jo veldig glad i å besøke treningsstudioer, og det har jo blitt en slags rutine for ham å dra til Colosseum. Når man snakker om hans vaner i Norge, er det jo heller ingen hemmelighet at Grand Hotel er hans faste Oslo-hotell, sier Roar Bakken, leder i Springsteens norske fanklubb Blood Brothers, til VG.

Da VG møtte rockestjerna utenfor Elixia Colosseum i 2013, røpte Springsteen at treningssenteret var et slags «gjemmested».

– Det er alltid fantastisk å komme til Norge. Jeg er knyttet til publikummet her. De har gitt oss et hjem borte fra hjemme. Og dette treningsstudioet er vårt lille gjemmested. Vi drar hit hver gang vi er i Norge, fortalte han.

SPREK ROCKESTJERNE: VG møtte en blid og opplagt Bruce Springsteen (66) utenfor treningsstudioet på Majorstua i i 2013. Foto: Audun Beyer-Olsen/VG

Roar Bakken er ikke i tvil om at norske fans har gjort inntrykk på amerikaneren.

– Jeg vil tro Springsteen kjenner igjen en del norske ansikter. Han har en trofast fanskare i her Norge, og har vært rundt omkring i byen gjennom sine besøk, sier Bakken.

– Tror du Springsteen blir å se i Oslos gater denne gang?

– Det er vanskelig å si. Det beror litt på hvor lenge han blir værende. Forhåpentligvis blir han noen dager. Han har eksempelvis ikke besøkt Grünerløkka enda, så kanskje han kunne tatt seg en tur dit, sier Bakken lattemildt.

Morten Ståle Nilsen forklarer på sin side at Springsteen alltid har fremholdt at han har et helt spesielt forhold til publikum i Skandinavia og Spania.

– Han ble etter eget utsagn sjokkert da han kom over til Europa for første gang; han hadde ingen anelse om at han betød så mye for oss, sier Nilsen.

Flere artikler

 1. Bruce Springsteen har landet i Norge

 2. Slik blir Springsteen-konserten

 3. Reality-året 2018

 4. Går sammen om streaming-prosjekt: – Low Key og teit

 5. Karen Øye holdt på å takke nei til filmrolle - nå hylles hun

Fra andre aviser

 1. Høy dollarkurs og tøff konkurranse skaper utfordringer for Bergen Live

  Bergens Tidende
 2. En guide til de store enkeltkonsertene

  Aftenposten
 3. Før var Håkan Hellström lykkelig hvis han fikk spille for 350 mennesker i en kjeller. Nå kan han selge 140.000 billetter på noen timer.

  Aftenposten
 4. Nordens største rockestjerne skal spille for opptil 400.000 i sommer. I morgen er det Bergens tur.

  Bergens Tidende
 5. Øyeblikkene som formet bergenserne

  Bergens Tidende
 6. Feiret 60 års bryllupsdag i Terrengkarusellen

  Fædrelandsvennen

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no