DOLLARGROSSIST: Bruce Springsteen, her fra Frognerparken i Oslo i sommer. Foto: Mattis Sandblad VG

Bruce og Beyoncé på konserttoppen

Bruce Springsteen og Beyoncé håvet inn mest penger på sine turneer i 2016, men Coldplay solgte flest konsertbilletter.

 • Stein Østbø

Artikkelen er over tre år gammel

Det skriver bransjenettstedet Pollstar.

Nettstedet offentliggjør de innbringende listene hver romjul og avslører at det fremdeles ligger gode penger i å være en aldrende rocker i 2016: Bruce Springsteen og hans E Street Band dro inn hele 268, 3 millioner dollar – 2,32 milliarder norske kroner – på årets The River Tour.

Les også: Bruce Springsteen om depresjonene: – Jeg var knust mellom 60 og 62

Bruce Springsteen holdt 76 konserter i 2016, deriblant tre i Norge: på Ullevaal Stadion, Granåsen i Trondheim og Frognerparken i Oslo.

Beyoncé er rett i hælene på The Boss og har til salt i grøten, hun også – 256, 4 millioner dollar utgjør 2,21 milliarder norske kroner for Queen Bey.

På tredjeplass kommer britene i Coldplay som innkasserte 241 millioner dollar, eller 2, 08 milliarder norske kroner.

Resten av topp fem-listen kompletteres av Guns N'Roses og Adele med henholdsvis 1, 62 milliarder norske kroner og 1, 44 milliarder norske kroner.

Det er imidlertid Coldplay som har solgt flest billetter av alle. Britene kan se tilbake på et billettsalg på over 2, 6 millioner mot Springsteens 2, 4 millioner i 2016.

Lest denne?: Beyoncé og Jay-Z: – Trump kan ikke bli vår neste president

Los Angeles Times skriver at totalinntektene for konsertmarkedet i 2016 var på 14,43 milliarder kroner, en økning på 11 prosent fra året i forveien.

Bruce Springsteen & The E Street Band er for øvrig ikke helt ferdig med turneen, selv om de avsluttet den europeiske og amerikanske runden i Foxborough nord for Boston i midten av september.

I januar og februar tar The Boss nemlig turen over til Australia og New Zealand.

Springsteen hamrer løs mot TrumpObama hedret USAs største kjendiserStones hyllet Dylans NobelprisThe Boss med krass kritikk av Donald TrumpBruce Springsteen signerte fraværsnotat for skoleelevSpringsteen (66) om depresjonene: – Jeg var knust mellom 60 og 62Bokanmeldelse: Bruce Springsteen - «Born To Run»Beyoncé på country-scenen med Dixie ChicksBruce Springsteen til «Skavlan»Beyonce arrangerte frieri for sine danserneObama: – Beyoncé «runs the world»Springsteen åpner opp om sitt begjær i ny selvbiografiSpringsteen skriver om sitt livSmåslapp sjef i sommersolBruce Springsteen tilbake i Oslo: Dette har han gjort her førStrålende Bruce i skogenKonsertanmeldelse: Evigung maratonmannGuro (17) danset med Bruce Springsteen – igjen. Nå med mammaBruce Springsteen på Ullevaal Stadion – se terningkast låt for låtBruce lurte alleThe Juke-Boss!Bruce Springsteen-turneen kraftig endretBeyoncé og Jay Z: Trump kan ikke bli vår presidentChris Martin og Bruce Springsteen steppet inn for skadet BonoBeyoncé er verdens mest nominerte kvinne til GrammyGwyneth om bruddet med Coldplay-ektemannen: - Smertefullta-ha hylles av ColdplayColdplay lager plate med StargatePlateanmeldelse: Coldplay - «A Head Full of Dreams»Chris Martin tok med eksen på ny plate

Flere artikler

 1. Springsteen åpner opp om sitt begjær i ny selvbiografi

 2. Bruce Springsteen har landet i Norge

 3. Jay-Z og Beyoncé sopte inn 2,1 milliarder

 4. P. Diddy topper årets rikeste kjendis-liste

 5. Springsteen lover ny turné

Fra andre aviser

 1. Høy dollarkurs og tøff konkurranse skaper utfordringer for Bergen Live

  Bergens Tidende
 2. Bok. Show. Film. Nå er Bruce Springsteen (70) ferdig med sitt personlige oppgjør.

  Aftenposten
 3. Derfor dropper de store artistene Norge

  Aftenposten
 4. Ny film: Feigt festskrift for Coldplay

  Aftenposten
 5. Akers fornybarselskaper dundret ned på flat børs

  Bergens Tidende
 6. Storfilmer blir sendt rett på Netflix – filmselskapene vegrer seg for å ta sjansen på kinomarkedet

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no