PENGEMASKIN: Den nye «Spider-Man»-filmen er allerede blitt en pengemaskin med over to milliarder kroner i brutto spoilleinntekter

Nye «Spider-Man» setter ny rekord

«Spider-Man: Homecoming» spilte inn intet mindre enn 936 millioner kroner i USA i løpet av premierehelgen.

  • VG
Publisert:
Artikkelen er over fem år gammel

Det er Boxoffice som skriver dette søndag kveld. Ifølge nettstedet er det den beste åpningen til noen «Spider-Man»-film de siste ti årene.

Resultatet gjør filmen til Sonys største premiere-suksess siden James Bond-filmen «Skyfall» i 2012. Samtidig er det verdt å merke seg at filmen var den eneste av betydning som hadde premiere denne helgen i USA. Det er også verdt å merke seg at det er snakk om brutto spilleinntekter.

Boxoffice skriver videre at om man slår sammen premieretallene for resten av - verden som var 1,1 milliarder - ender man opp på godt over to milliarder kroner i brutto-inntekter på denne ene Spiderman-filmen, så langt.

Les også: Fant ut at han hadde fått rollen som Spider-Man på nettet

«Spider-Man: Homecoming» hadde også premiere på norske kinoer på fredag. Hvor mange som så filmen - og hvor mye den spilte inn her til lands er ennå ikke klart.

Men VGs anmelder var svært begeistret for filmen og ga den terningkast fem med denne innledningen:

HOVEDROLLEINNEHAVER: Tom Holland har hovedrollen som Peter Parker - ern rolle han fikk i konkurranse med 1500 andre

«Stopp pressen! Det er blitt laget en vittig, varm og innmari underholdende superheltfilm!»

Les hele anmeldelsen her

«Spider-Man: Homecoming» tar opp den kronologiske tråden «noen måneder» etter der «Captain America: Civil War» (2016) slapp den, og presenterer oss for en nerdete, klønete, 15 år gammel Peter Parker som tar ekstraknekk etter skoletid som en slags superhelt for lokalmiljøet.

I hovedrollen møter vi Tom Holland, som danket ut 1500 personer på audition. Etter et halvt år leste han på Marvel sine nettsider at han hadde fått hovedrollen.

– Omtrent fem eller seks måneder etter auditionen postet Marvel på nettsiden sin at jeg var den nye «Spider-Man». Jeg trodde de i det minste ville ringe meg, sier han.

I den nye «Spider-Man»-filmen får vi også et gjensyn med Robert Downey jr. som «Iron Man».

Filmanmeldelse ««Spider-Man: Homecoming»: EddertoppenFant ut at han hadde fått rollen som Spider-Man på nettetDisse filmene kan du glede deg til i sommer
Publisert:

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no