Smalhans er årets Øyamatvinner
Nivået er høyere og årets Øyamat byr på flere spennende nykommere. Smalhans er aller best.
- Aftenposten
Aftenpostens to matanmeldere Smørbukk og Dagobert har også i år testet årets Øyamat.
I år kan du velge mellom hele 21 ulike spisesteder og mange spennende nykommere. Gourmetrestauranten Bokbacka og den indiske restauranten Der Peppern Gror er noen av nykommerne.
Vegetartilbudet er som alltid meget bra på Øyafestivalen. Prisene ligger mellom 65 og 150 kroner, men de fleste rettene koster 120 kroner. Noen metter godt, men skal du være på Øya en hel kveld, bør du spise to ting. Da lønner det seg å velge riktig!
Her er alle anmeldelsene av matserveringen på Øyafestivalen 2017:
The Golden Chimp - kun på fredag
Serverer: Pannestekte dumplings (gyoza) med både svinekjøtt og sopp.
Pris: 100 kr
Pluss: Tre utrolig saftige og gode gyoza. Småspicy saus og sprø kål, vårløk og broccoli. Bra porsjon for pengene.
Minus: Ikke noe du tar i hånden. Festivalmat du må sitte ned for å spise.
MatLAB Vitenparken – serveres kun på torsdag!
Serverer: Bygotto med kylling og falafel med potetbrød.
Pris: 110 kr
Pluss: Mektig og god rett med kremer byggotto (bygg fra Eiketoppen gård). Mye mat for pengene.
Minus: Lite smak fra Kongeosten fra Hitra og den konfiterte kyllingen burde vært saftigere.
Pacific Poke
Serverer: Sjømat med ris, syltede beter, misomajones og tangsalat.
Pris: 119 kr
Pluss: God, syrlig frisk rett, med både isgalt, laks og tunfisk. Mye mat for pengene.
Minus: Store biter med salat og beter gjør det vanskelig å blande smakene. Ikke helt gunstig festivalmat.
Lysklæt
Serverer: Pulled beef med rødbeter, BBQ-saus og syltet rødløk.
Pris: 120 kr
Pluss: Nydelig brød og dressing, mye bra kjøtt.
Minus: Noe tørt kjøtt, litt dyrt sett ut fra hva du får andre steder.
Pjoltergeist
Serverer: Takoyaki, japanske akkarboller med vårløk, bonitoflak og japansk BBQ saus. En egen variant med portobellosopp.
Pris: 120 kr
Pluss: Meget velsmakende og saftige akkarboller. Gode kombinasjoner, deilig saus og sprø grønnsaker.
Minus: Litt småtørr smak fra bonitoflakene.
Mat fra Hagen
Serverer: Tofu i asiatisk saus m spicy humus
Pris: Liten 120 kr, stor 150 kr
Pluss: Stor porsjon der den småsterke humusen er best.
Minus: Tørt og kjedelig, tofuen virker overstekt.
Texas BBQ Café
Serverer: Brisket sandwich med sylteagurk og løk.
Pris: 120 kr
Pluss: Mye kjøtt, god sylteagurk og brød.
Minus: Veldig tørt kjøtt og i overkant søt saus.
Taco Republica
Serverer: Ulike tacos og mexicansk knutekålsnacks.
Pris: 120 kr
Pluss: Spicy og en av dagens retter som røsker mest. Kyllingen var saftig og god.
Minus: Litt lite mat for pengene. Denne blir du ikke mett av. Svinet var tørt.
Funky Fresh Food
Serverer: Veganske sandwicher og sin versjon av Sloppy Joe med Jackfruit.
Pris: 90 kr
Pluss: Grei pris. Meget varm.
Minus: Litt slappe grønnsaker. Mye smak av den thailandske chilisausen som stjeler smaksbildet.
Anne på Landet – serveres kun på onsdag!
Serverer: Byr på grillet skogsoppsandwich med sopp fra Svartskog.
Pris: 100 kr.
Pluss: Saftig brød. Fint smeltet ost.
Minus: Brent i kantene. Mye mat i midten av sandwichen. Dyrt for to skiver brød.
Hitchhiker
Serverer: Trippel chilicheese quesadilla med BBQ svin og salat. Toppet med crumble.
Pris: 100 kr.
Pluss: Nydelig crumble. Bra spicy. Saftig og godt kjøtt. Meget gode kombinasjoner. Sprø og luftig quesadilla.
Minus: Tar lang tid å lage. Ikke stedet å gå om du har det travelt.
Coop Mega
Serverer: Pulled vegetar wrap med BBQ-saus. Har også en burgervariant på menyen.
Pris: 80 kr
Pluss: Spretne grønnsaker, saftig. Metter brukbart for prisen.
Minus: Wrapen går i stykker med en gang du tar i den. Søt BBQ-saus dominerer smaksbildet.
Annis Pølsemakeri
Serverer: Chilipølse med asiatisk kålsalat og fermenterte sennepsfrø. Har også en Frankfurtervariant.
Pris: 85 kr
Pluss: God knekk i pølsen, frisk kålsalat og sennepsfrøene piffer opp.
Minus: Brødet var tørrere enn i fjor. Chilipølsen kunne vært mer piffig.
Kompass & Co
Serverer: Salte pannekaker m grillet lammebog og konfitert sopp
Pris: 120 kr
Pluss: Store, salte, gode lammebiter. Mye kjøtt, pannekakene hever smaksbildet.
Minus: Litt bløtt og grisete.
Vippa
Serverer: Kyllingshawarma
Pris: 120 kr
Pluss: Går fort å få maten. Sprø, fine grønnsaker.
Minus: Litt lite kylling, et par tørre biter. Kjedelig wrap – tam på smak.
Fiskeriet
Serverer: Fish and chips og makrellsalat
Pris: 120 kr/95 kr
Pluss: Rykende varm fish'n'chips, god fisk. Makrellsalaten har mest verdi for pengene.
Minus: Lengst ventetid, litt for lite fritert chips.
Der Peppern Gror
Serverer: Dahi Puri semolinaboller med kikerter, poteter og mint yoghurt.
Pris: 110 kr
Minus: Frisk, sprø og meget god rett. Fine kombinasjoner. Mest positive overraskelsen som skiller seg ut fra mange wraps. Kjenner alle de ulike smakene godt.
Minus: Litt lite mat.
Bokbacka
Serverer: Wraps med fjellgris, nordisk kimchi og ulike grønnsaker. Har også en kjøttfri variant.
Pris: 95 kr
Pluss: Mørt og godt kjøtt med bra kryddersting. Ikke for dominerende chilimajones og god kimchi. Saftig og god lefse.
Minus: Litt lite mat for pengene og grisete.
Breheimen
Serverer: Elgkebab med sopp, løk og chiliinfusert tyttebærrømme
Pris: 120 kr
Pluss: God tyttebærdressing som står bra til kjøttet. Stor porsjon, metter
Minus: Veldig stor forskjell på kjøttet, noen tørre biter.
Handwerk
Serverer: Lunsjbolle med spinat
Pris: 65 kr
Pluss: Meget bra smak, god ost, fint krydret. En av de med best verdi for pengene.
Minus: Litt tørr og hard. Burde vært varmere (vår var helt kald).
Tunco
Serverer: Wokretter med inspirasjon fra hele verden.
Pris: 120 kr
Pluss: Fine nudler med god tyggemotstand i Ho Chi Minh. Frisk.
Minus: Ikke så mye kylling og en del tørre kyllingbiter.
Smalhans
Serverer: BBQ kylling og portobello i brød.
Pris: 100 kr.
Pluss: Sprøtt og godt surdeigsbrød. Saftig og mørt kyllingkjøtt. Meget fra sting i jalapenosalaten og sprø grønnsaker. Går kjapt å få.
Minus: Litt lite kyllingkjøtt, ellers en fulltreffer.