Oslo Lufthavns spisesteder fikk hard medfart da Aftenposten testet dem. Verst gikk det utover restaurantene for dem som skal fly innenlands. Av åtte spisesteder er det bare to som får godkjent. Flere burde bli tuppet ut fra flyplassen, mener våre anmeldere. Foto: Olav Olsen

Aftenposten har testet mattilbudet på Oslo Lufthavn

Aftenpostens matanmeldere har testet 22 spisesteder på nye Oslo Lufthavn. Det ble mye dyr og elendig mat og få lyspunkter.

  • Smørbukk & Dagobert

Artikkelen er over tre år gammel

Matanmelderne Smørbukk og Dagobert har brukt en halv månedslønn for at du skal slippe å bruke opp feriebudsjettet ditt på dårlig mat på Oslo Lufthavn. Resultatet er nedslående. Av åtte spisesteder på innenriks er det bare to som får godkjent. Flere burde bli tuppet ut fra flyplassen. Noen spisesteder burde hatt varseltrekant.

Det mest positive med det nye utvidede mattilbudet er mange flotte steder med mer norsk mat på menyen, spesielt på avgangshallen til utlandet. Her kan du få fisk, skalldyr og salater på mange lyse, flotte og luftige lokaler.

Her er anmeldelsene av de få vinnerne og mange taperne på både utland, innland og i ankomsthallen.

Les hva de som får slakt svarer, i denne saken.


UTLAND


HUNTER BAR

KARAKTER: 4

Stedet: Langt ute på D-fløyen. Moderne. Lyst, flott treverk, duse jordfarger, puffer, småbord og veggsofaer

Menyen: Kjøttmat, grill, vilt. Smørbrød.

Maten: Steak-sandwichen var litt for gjennomstekt, men god sennepsdressing på brødet. Frisk salat. Elgburgeren var altfor hardt stekt, men pluss for tyttebær/rømmedressingen. Tørt burgerbrød. Pommesen var ok, men ikke mer. Ikke saltet. Hunter’s steak er mør og god, men mangler krydder. Den ligger i ølsausen som er oversaltet. Noen møre og noen steinharde rotgrønnsaker til.

Hunter: «Tørt burgerbrød. Pommesen var ok, men ikke mer.» Foto: Smørbukk

Verdi for pengene: 220 for en medium størrelse steak sandwich er mye. Elgburgeren m/pommes koster 249, i overkant.

Barnevennlig: Nei, dette er voksensted.

Pluss: Rolig og avslappet område. Stilig design. Lyst tre med fargerike puffer i høstens farger. Et sted å gå til om du har god tid.

Minus: Dyr mat. Tok lang tid før maten kom.

Konklusjon: Grei mat til stive priser på et hyggelig og avslappende område.


HAVSALT

KARAKTER: 4

Stedet: Åpent og romslig sted ved taxfreen hvor det er luftig og høyt under taket med trebord og brune fargenyanser.

Menyen: Mye forskjellig sjømat, smørbrød, sushi og fiskesuppe à la Terje Ness.

Maten: Sushien kom i en ferdigpakket plastboks fra ekstern produsent. Ti greie sushi/maki-biter som er forhåndsprodusert. Åtte biter kongekrabbe med svak smak av chili og tomatsalsa. Kjøttet var småtørt og trælete. Det beste er fiskesuppen med deilig skalldyrkraft, gode blåskjell og passe harde grønnsaker. Det eneste å klage på er porsjonen som er for liten, og det kjipe, tørre brødet ved siden av.

Havsalt: «Sushien kom i en ferdigpakket plastboks fra ekstern produsent». Foto: Smørbukk

Verdi for pengene: 200 kr for sushi og 299 for krabben er for dyrt og lite mettende. 179 kr for suppen er også dyrt. Det er mer mat for pengene på fiskeriet.

Barnevennlig: Sushi og en del smørbrød de minste vil sette pris på. Ellers mest voksenpreg på stedet.

Pluss: De sa fra at kongekrabben ville ta 20 minutter.

Minus: Kongekrabben var ikke verd pengene

Konklusjon: Flott lokale og variert meny, men maten lever ikke opp til forventningene.


FJØLA

KARAKTER: 3

Stedet: Forseggjort og tilbaketrukket spisested i brune og svarte farger med grønne planter innimellom.

Menyen: Kortreist norsk mat med bl.a. salat med kyllingconfit, steak sandwich, burger og entrecôte. Kult med spesialiteter.

Maten: Hardstekt burger det smaker mye av, men slappe chips til. Deilig stekt løk. Steak sandwich med gigantisk, tommeltykk brødskive med aioli og salt og tomat. Ekstremt lite og usedvanlig seigt kjøtt. Entrecôten var mør, men kryddersvak, tarragonsausen til smaker ingenting, og også her er chipsene som slappe svamplegemer.

Fjøla: «Hardstekt burger det smaker mye av, men slappe chips til.» Foto: Smørbukk

Verdi for pengene: 189 kr for burger og sandwich er i overkant dyrt, men spesielt sandwichen føles som en et ran. 329 kr for entrecôten er overhodet ikke verdt pengene.

Barnevennlig: Nei.

Pluss: Veldig hyggelig lokale med koselige servitører som kommer til bordet med maten.

Minus: Tar litt tid med maten. Steak sandwichen var både dyr og dårlig. Ikke verdt pengene.

Konklusjon: Et hyggelig sted med middels mat.


FOODMARKET

KARAKTER: 1

Stedet: Cafépreget lokale med selvbetjening. Blå og svarte stoler med stein- og trebord. Golde sitteområder hvor det fort blir trangt. Fin utsikt fra vinduene.

Menyen: Stort utvalg retter med både pizza, grillretter, salatbar, baguetter, sushi, nudelwok og baguetter.

Maten: En smakløs liten pizza med tørr kylling. Meget skuffende. Burgeren er stekt altfor lenge og hardt og krever en mye tygging. Den smaker heller ingenting, osten oppå er ikke smeltet og brødet er altfor tørt.

Foodmarket: «175 kr for pizzaen føles som et ran. 249 kr for burgeren føles som om man blir både ranet og slått ned.» Foto: Smørbukk

Verdi for pengene: 175 kr for pizzaen føles som et ran. 249 kr for burgeren føles som om man blir både ranet og slått ned.

Barnevennlig: Ja! Egen barnemeny, glutenfrie alternativer og mye å velge i.

Pluss: Fristende salatbar. Går kjapt å få maten. Bra utvalg.

Minus: Smakløs mat. Vask og rydd oftere! For dårlig mat.

Konklusjon: Gardermoens kjipeste mat sammen med Ritazza og Pizza Hut. Du får bedre mat like kjapt andre steder på flyplassen.


FISKERIET

KARAKTER: 5

Stedet: Trangt sted med rundt 30 sitteplasser med trebord og turkise og brune farger. Beskjeden utsikt.

Menyen: Fish & chips, suppe, fiskeburger, reker og taste of norway-stil.

Maten: God og smakfull fiskesuppe med mye laks, passe harde grønnsaker og brød med aioli til. Stort stykke fisk og mye chips, aioli, syltet løk og sylteagurk. Fin frityrskorpe, men fisken i seg selv smakte litt melet. Ellers meget bra valuta for pengene.

Fiskeriet: «God og smakfull fiskesuppe med mye laks, passe harde grønnsaker og brød med aioli til.» Foto: Smørbukk


Verdi for pengene: Et av Gardermoen beste kjøp med mye mat for pengene.

Barnevennlig: Fish & chips er en slager for de fleste barn.

Pluss: Mye for pengene, god, varm suppe. Går fort å få maten.

Minus: Trangt lokale. Varmt ved vinduet når solen steker.

Konklusjon: God mat for en grei pris sammenlignet med de fleste andre stedene.


O´LEARYS

KARAKTER: 2

Stedet: «Hemsen» over Foodmarket sammen med Aquavit bar. Trangt, men tøft amerikansk pubinteriør med mange gjenstander på veggene.

Menyen: Burgere, spareribs, texmex og amerikansk comfort food.

Maten: Tre typer spareribs og burger med bacon, ost og blåmuggostdressing. Mye pommes, lite dressing (hvor var blåmuggostsmaken?), tørr burger og smakløse ribs. Men de var i det minste møre.

O’Learys: Mye pommes, lite dressing (hvor var blåmuggostsmaken?), tørr burger og smakløse ribs. Men de var i det minste møre. Foto: Smørbukk

Verdi for pengene: Like dyrt som i Oslo sentrum, men man blir for så vidt mett.

Barnevennlig: Nei.

Pluss: Mye mat.

Minus: Kjedelig mat.

Konklusjon: Et sted man møter gutta og tar et par øl og kanskje en rett på deling.


HAVEN

KARAKTER: 4

Stedet: Lyst og trivelig sted med mye grønt på bordet og i taket. Gule harde stoler og lyse trebord.

Menyen: Enkel vegetarmeny med salater quiche, smoothie og stor plukk selv salatbar med 22 ulike ingredienser.

Maten: Myk og saftig lefse med vel mye kikerter. Godt med blandingen av fetaost og kikerter, men salaten er litt slapp. Betesalaten er meget god, frisk og er mye mat for pengene.

Haven: «Myk og saftig lefse med vel mye kikerter. Godt med blandingen av fetaost og kikerter, men salaten er litt slapp». Foto: Olav Olsen

Verdi for pengene: Ja, flere gode valg til en grei pris. 109 kr for wrapsen er dyrt, men 119 kr for betesalaten er et godt og mettende kjøp.

Barnevennlig: Nei.

Pluss: Lyst og trivelig lokale. Det sunne alternativet. Stor salatbar.

Minus: Enkle, harde sitteplasser. Her sitter du ikke lenge. Ingen utsikt. Utsikt til tax free og folk som rusher forbi.

Konklusjon: Et bra valg for deg som vil ha med noe godt i farten.


JAMIE’S ITALIAN

KARAKTER: 4

Stedet: Opp en trapp, behagelig atmosfære, man føler ikke at man er på en flyplass. Tilbaketrukket med fin design, bar, sofagrupper, båser og lounge. Fint for både små og store grupper.

Menyen: Variert med snacks, småretter, pasta pizza og andre hovedretter.

Maten: Pizza med kjøttboller hadde ventet en god stund mens pastaen ble ferdig. Kjøttbollene manglet sting, men sausen hadde både sødme og styrke. Sprø bunn og saftig saus. Rekepastaen hadde gode, saftige reker med sting, mye pasta, men kunne vært kokt litt mindre. Sausen hadde kryddersorter og mye smak. En av de bedre rettene vi fikk på Gardermoen.

Jamies Italian: «Et bra sted å spise hvis du har noenlunde god tid før flyet går.» Foto: Smørbukk


Verdi for pengene: Pizzaen var ikke stor, men mettet. Pastaretten forsvarte prisen.

Barnevennlig: Ja.

Pluss: God pizza og pasta, hyggelig service, fint lokale.

Minus: Pizzaen var lunken og hadde ventet på pastaen i flere minutter. Dårlig timing.

Konklusjon: Et bra sted å spise hvis du har noenlunde god tid før flyet går.


NORTHLAND

KARAKTER: 1

Stedet: Anonymt, ligner på et venterom/gate.

Menyen: Baguetter, salater, enkle retter du kan ta raskt med.

Maten: Baguettene har mindre fyll enn de fleste konkurrentene på Gardermoen. De har også ligget i disken en stund og er ikke sprø som hos BIT Union. Kyllingen er knusktørr og skuffende til 97 kroner. 104 kroner for rekebaguetten er også et ran, med få, gummiaktige reker.

Verdi for pengene: Baguettene koster litt mindre enn hos BIT, men byr på mindre fyll og kjipere baguetter.

Northland: «Baguettene har mindre fyll enn de fleste konkurrentene på Gardermoen. De har også ligget i disken en stund og er ikke sprø som hos BIT Union». Foto: Smørbukk

Barnevennlig: Ja, mange baguettevarianter.

Pluss: Går fort å få maten siden alt er ferdiglaget.

Minus: De var tomme for noen typer baguette, men kunne lage nye. Hvis du har det travelt, er det et aber.

Konklusjon: BIT ligger på meter unna og byr på mye bedre baguetter til samme pris.


SAMSON

KARAKTER: 4

Stedet: Meget lyst og lekkert sted med en hel vegg med grønne planter. Et av de flotteste stedene på Gardermoen.

Menyen: Sandwicher, salater, pizza og mange bakervarer. Har glutenfri pizza.

Maten: Lite bacon i Cæsarsalaten, men knasende sprø salat, god kylling og brødterninger for 150 kr. Pizzaen må vi vente på i 20 minutter, men den er fint stekt og sprø i kantene. Greit tomatsaus, god bacon, men den syltede løken stjeler for mye av smaksbildet. Meget god sopp.

Verdi for pengene: 150 kr for salaten er i overkant, men pizzaen er nokså stor og forsvarer 169 kroner. Da blir man god og mett. Blant de bedre kjøpene på flyplassen.

Samson: «Meget lyst og lekkert sted med en hel vegg med grønne planter. Et av de flotteste stedene på Gardermoen.» Foto: Smørbukk

Barnevennlig: Ja, mange pizzavarianter.

Pluss: Lyst, luftig og lekkert lokale. God mat til en grei pris. Hyggelig betjening.

Minus: Mye kø i perioder. Litt få bak kassen til å ta unna. Kan ta tid.

Konklusjon: Hyggelig sted med god mat og hyggelig betjening. Har du tid til å stå i kø, er dette et fint sted å vente på flyet.


BIT UNION

KARAKTER: 5

Stedet: Sentralt, lyst, oversiktlig, stedet med flest på jobb for å ta unna bestillinger. Ingen sitteplasser. Her tar du med maten til gaten eller flyet.

Menyen: Baguetter, salater, bakverk.

Maten: Sprø og gode baguetter. Gourmetvarianten har mye ost og skinke, og skinken er meget god med mye smak. Det er deilig å plukke det man selv vi ha både i baguetten og salaten og vår salatbaren bød på friske grønnsaker og stort utvalg.

BIT Union: «Sprø og gode baguetter. Gourmetvarianten har mye ost og skinke, og skinken er meget god med mye smak.» Foto: Smørbukk

Verdi for pengene: Baguettene koster fra 79–102 kr (+16 for store) og gjør deg god og mett, men prisen er meget høy.

Barnevennlig: Ja

Pluss: En del ferdigsmurt. Mange på jobb. Går fort å få innholdet i baguetten. Meget bra utvalg.

Minus: Kan ta en del tid hvis det er mange folk i køen. Spesielt når folk skal ha salater. Husk at det er hektopris på salaten. Den blir ofte skamdyr!

Konklusjon: Det går tregere enn hos Northland og Upper Crust, men baguettene er mye bedre.


INNLAND


BØLGEN & MOI 5

Stedet: Fargerikt, men litt venteromsfølelse. Det første stedet man kommer til etter sikkerhetskontrollen. Ulike båser og farger i grønt, rødt, lilla og sort.

Menyen: Smørbrød, suppe, varmretter og ulike spesialiteter som komper (som de ikke hadde).

Maten: Fiskesuppen var en stor porsjon mat for pengene med mye reker, rød og hvit fisk, blåskjell og strimlede grønnsaker. De hadde dandert den før man helte på suppen. Fint sting av safran, passelig kremet. Mild på smak, men samtidig mange nyanser. Brødet til suppen er grillet med en god aioli. Entrecôten var det beste kjøttstykket vi har fått på flyplassen, selv om den var litt hardt stekt. Nydelig bearnaise og gode grønnsaker, sprø bønner, gode grillede tomater og smaksrik champignon. Friesene var gode, men litt for myke.

Bølgen & Moi: «Det skal mye til å forsvare en biff til 340 kroner, men smaken er meget god.» Foto: Smørbukk

Verdi for pengene: Det skal mye til å forsvare en biff til 340 kroner, men smaken er meget god. Og fiskesuppen: Ved siden av Fiskeriet er dette den beste vi har spist her ute.

Barnevennlig: Ja.

Pluss: Stort, åpent lokale rett ved sikkerhetskontrollen og inngang utland. Variert meny. Rask og hyggelig betjening.

Minus: Litt venteromsfølelse. Dyrt.

Konklusjon: God mat til stive priser i helt ok lokale.


TGI FRIDAYS

KARAKTER: 3

Stedet: Litt bortgjemt lokale i andre etasje rett etter sikkerhetskontrollen. Dårlig skiltet, lett å gå forbi. Hyggelig inndelt i ulike soner i tGIF gjenkjennelige røde og svarte farger.

Menyen: Steakhousemeny med drinker. Mange ting å velge mellom.

Maten: Burgeren var meget god. Saftig, luftig og med fint smeltet ost og god bacon pa toppen. Brødet ga Mc Donald's feeling, og Jack Daniels glazen var søtlig og emmen. Ordinære fries. Cajun steak var rød og fin, men kjøttet i seg selv var seigt som en skosåle. Sausen hadde snerk og var for salt. Lite grønnsaker. Tydelig at man er på et steakhouse, her kommer grønnsakene i tredje rekke.

TGIF: «Dyrt og middels mengde mat. 329 kroner for steaken er heftig og er langt unna kvaliteten på Bølgen og Moi.» Foto: Olav Olsen

Verdi for pengene: Dyrt og middels mengde mat. 329 kroner for steaken er heftig og er langt unna kvaliteten på Bølgen og Moi. Burgeren koster 189 kroner og kan lettere forsvare prisen.

Barnevennlig: Ja. Variert meny og stort lokale.

Pluss: Fint utsikt til avgangshallen i dinerstil. Går kjapt med bestilling og regning. Hyggelig service og et av få steder med bordservering.

Minus: Veldig varierende kvalitet på maten og til dels stive priser.

Konklusjon: Fint sted å sitte for å møte venner til en øl og en matbit før flyet skal gå.


HUMLE & MALT

KARAKTER: 3

Stedet: Lyst og stort lokale mellom gate 20 og 22. Turkis og gule farmer med lyse trebord og stolen. Litt tilbaketrukket fra veien til de ulike gatene. Kule menyfjøler inne i bordet.

Menyen: Delemenyer, ulike burgere og sandwicher.

Maten: Deleretten byr på salami, laksebiter, kjøttboller og to typer ost med fikensyltetøy. Kjøttbollene har mye smak i seg, men er altfor harde på utsiden. Brien er kjedelig, men bra trøkk i blåmuggosten. Helt grei salami til. Mykt og søtt fruktbrød. Reinburgeren byr pa tørt brød med en burger det smaker overraskende lite rein av. Viltsmaken var nesten fraværende. Tomatene er slappe, men tyttebærrømmen er et friskt innslag. Søtpotetfriesene er sprø og gode på toppen men blir mykere nedover i kurven.

Humle & Malt: «Reinburgeren byr pa tørt brød med en burger det smaker overraskende lite rein av. Viltsmaken var nesten fraværende.» Foto: Smørbukk

Verdi for pengene: 199 kroner for burgeren og 249 kroner for planken er i overkant dyrt for denne maten.

Barnevennlig: Nei. Voksenmeny.

Pluss: Lyst og trivelig lokale. Veldig god plass og fin utsikt. Forslag til ølparringer til de ulike rettene.

Minus: Middelmådig mat til litt stive priser.

Konklusjon: Her drar man først og fremst for å ta en øl med litt snacks til. Maten er midt på treet og forsvarer ikke prisen.


JAMIES DELI

KARAKTER: 4

Stedet: Bord og stolen i ulik høyde inndelt i ulike soner. Blå og røde farger med trebord og stoler. Mye bilder av Jamie på veggen, på plakater og en vegg med kokebøker med trynet hans.

Menyen: Salater, antipasti, sandwicher, pizza og mange bakervarer.

Maten: Pulled pork bun byr på saftig, lunt kjøtt med en frisk og syrlig rainbowslaw. Den har med fersk chili, men brødet er tørt og kjedelig. Pizzaen Hot Oslo er en middels stort stykke med pepperoni og chili. Den er fersklaget med sprø bunn og smaker bra. Blant de bedre pizzaene du kan få her ute på Gardermoen.

«Pizzaen Hot Oslo er en middels stort stykke med pepperoni og chili. Den er fersklaget med sprø bunn og smaker bra. Blant de bedre pizzaene du kan få her ute på Gardermoen.» Foto: Olav Olsen

Verdi for pengene: 99 kroner for pulled pork er helt greit, men retten metter ikke spesielt mye. Fint til lunsj. Pizzabiten koster 84 kroner, og det er godt over gjennomsnittlig.

Barnevennlig: Til dels. Noen retter mer egnet for barn enn andre.

Pluss: Meget bra utvalg for vegetarianere. Hyggelig lokale. Stort og variert utvalg. Ser innbydende ut.

Minus: Plastbestikk. Prisnivået også her i dyreste laget.

Konklusjon: God mat som blir raskt ekspedert. Bra sted for deg som har det travelt eller vil sitte ned en stund.


RITAZZA

KARAKTER: 1

Stedet: Har to avdelinger på innenriks. En nede ved gatene og en oppe i andre etasje på den nye piren. Vi valgte den oppe som hadde bedre plass, var mer luftig, åpen og innbydende. Her slipper man å sitte midt i trafikken som på det andre stedet. Grønt, brunt, trebord, stoler i ulike høyde og chill out lenestoler. Perfekt for deg som vil trekke deg litt tilbake.

Menyen: Italienskinspirerte burgere, lasagne, focaccia, mange bakervarer.

Maten: Lasagnen var en gedigen skuffelse. Grøtete, smaksløs og varmet i mikroen. Kjipt og tørt brød til og en geléaktig grusom aioli. Salaten til bød på litt mais, slapp salat og en liten tomatbit. Burgeren fra helvete var en sammenklemt katastrofe med knusktørt brød, seig, tynn og gummiaktig puck. BBQ-sausen smakte som emmen ketchup, og baconet var kremert. Det beste med retten var skålen med potetgull ved siden av. Et gufs fra 80-tallet.

Ritazza: «Burgeren fra helvete var en sammenklemt katastrofe med knusktørt brød, seig, tynn og gummiaktig puck. BBQ-sausen smakte som emmen ketchup, og baconet var kremert.» Foto: Smørbukk

Verdi for pengene: 179 for lasagnen og 155 for burgeren er intet annet enn et ran.

Barnevennlig: Ja. Perfekt for barn som ikke liker mat.

Pluss: Hyggelige omgivelser i rolig, avslappet område. Hyggelig betjening. Mange ladestasjoner.

Minus: Elendig mat til overpris.

Konklusjon: Styr unna maten. En burger kjørt over av en dampveivals hører ingen sted hjemme. Ta eventuelt en kake og en kaffe.


SEAFOOD BAR

KARAKTER: 3

Stedet: Blå stoler, oransje lamper og trebord. Fin utsikt i lyst lokale, men litt trangere enn mange andre spisesteder på flyplassen.

Menyen: Sushi, smørbrød, suppe, skalldyr og sjømatsalater.

Maten: Fiskesuppen var varm, men smakte ekstremt mye fløte som stjal mye av smaksbildet. Vi vil ikke ha fløtesuppe med fisk i. Den var også oversaltet. Gode reker, men laksen hadde en bismak som kan tyde på at den var tilberedt på forhånd. Bra surdeigsbrød til. Rekesmørbrødet besto av ferskpillede reker på standard kantinebrød. Rekene var ferske, men flere hadde en gummiaktig konsistens. Hadde en del skrell som ikke var tatt bort. Godt med dill til og mye majones.

Seafood Bar: «Rekesmørbrødet besto av ferskpillede reker på standard kantinebrød. Rekene var ferske, men flere hadde en gummiaktig konsistens.» Foto: Smørbukk

Verdi for pengene: Suppen koster 179 kroner, 14 kroner mer enn på Fiskeriet og 30 kr mer enn den lille porsjonen på Bølgen & Moi.

Barnevennlig: Nei.

Pluss: Lyst og hyggelig lokale. Gode reker.

Minus: Overprisede retter. 100 for seks biter maki er latterlig! Litt trangt. Skuffende fiskesuppe.

Konklusjon: Nok et overpriset sted. Greit sted å ta et smørbrød og et glass vin for flyer går, men ikke forvent en åpenbaring når det kommer til maten.


PIZZA HUT

KARAKTER: 1

Stedet: Litt slitent, skittent og trangt spisested. Deler sitteplasser med upper crust.

Menyen: Pizza og ulike pizzamenyer, avhengig av hvilke sorter som er ferdige.

Maten: Vi valgte tre biters meny med drikke og fikk Jamaican, Hot ’n’ spicy og Ranch lovers. Første var med kylling og søt chilisaus. Kyllingen var komplett smaksløs, ingrediensene ujevnt fordelt med masse mais enkelte steder. Kvalmende søtsmak på sausen. Hot ’n’ spicy hadde brent ostelokk og smakte ellers bare jalapeño samt noen oversalte, overstekte biter farsekjøtt. Siste variant smakte bacon og tung pizzabunn.

Pizza Hut: «Kyllingen var komplett smaksløs, ingrediensene ujevnt fordelt med masse mais enkelte steder. Kvalmende søtsmak på sausen.» Foto: Smørbukk

Verdi for pengene: Nei

Barnevennlig: Nei – beskytt barna!

Pluss: Nei

Minus: Ja, det meste.

Konklusjon: Dette er det tristeste og kjipeste stedet på hele flyplassen. Det er ikke lov til å mishandle pizza på denne maten. Styr unna!


UPPER CRUST

KARAKTER: 2

Stedet: Deler sitteplasser med Pizza Hut, hvor det er både skitten og litt slitent interiør. Lå tidligere på utland.

Menyen: Ulike baguetter i mange varianter.

Maten: Tidligere har de hatt sprø og gode baguetter, men de vi får, er veldig myke. Tydeligvis viktig når du er der på døgnet. Om morgenen er de sprø, men mange blir slappe utover dagen. Bra mengde tilbehør i den med ost og skinke.

Upper Crust: «Tidligere har de hatt sprø og gode baguetter, men de vi får, er veldig myke. Tydeligvis viktig når du er der på døgnet.» Foto: Smørbukk

Verdi for pengene: Du blir nokså mett av en baguette, men disse er for slappe til å forsvare prisen. 129 kroner for å spise en Italian Meatball er for dyrt.

Barnevennlig: Ja – mange ulike varianter. Pluss: Går fort.

Minus: Myke baguetter. Skittent og kjipe sitteplasser.

Konklusjon: Greit sted å ta seg en matbit før turen, men helst på morgenen. De vi fikk utpå dagen, var myke og kjedelige.


ANKOMSTHALLEN


BEACH CLUB

KARAKTER: 4

Stedet: Mange sitteplasser inndelt i båser som på Aker brygge. Har en egen liten uteservering.

Menyen: Variert! Burgere, fish & chips, egen frokostmeny, varme sandwicher, pølser fra Idsøe.

Maten: Bra fisk i fish & chips, som er saftig og sprø. Dessverre er chipsen til smakløse og helt slappe. Det er for dårlig. Salaten til er kjedelig, og den helt ordinære remuladen er fra Idun. Burgeren er meget saftig, fint grillet og god på smak. Her følger de samme triste, myke friesene, en ordinær guacamole og hvor ble chilisalsaen av? Brødet er tørt og nitrist.

Beach Club: «Bra fisk i fish & chips, som er saftig og sprø. Dessverre er chipsen til smakløse og helt slappe. Det er for dårlig.» Foto: Smørbukk

Verdi for pengene: Bra hovedingredienser og burgeren er stor og mettende til 199 kroner. 169 kr for fisken er helt greit, men kunne hatt noe mer fisk for å forsvare prisen.

Barnevennlig: Ja, mange ulike burgervarianter. Milkshake!

Pluss: Variert meny og hyggelig spisested med en egen liten uteservering.

Minus: Dårlig tilbehør! Slappe chips. Smådyrt.

Konklusjon: Greit sted å vente ved ankomsthallen. Et bedre kjøp enn hos Peppes, men vil du gjøre det rimeligere, tar du en baguette på La Baguette.

PEPPES PIZZA

KARAKTER: 2

Stedet: Trangt og litt bortgjemt spisested ved siden av ankomsthallen. Hyggelig lengst ute ved siden av kassen.

Menyen: Ulike pizzaer og pizzadealer. Vi spiste tre ulike varianter.

Maten: En del overstekt og lite smak, men saftigere enn hos Pizza Hut og Foodmarket og antydning til krydder.

Verdi for pengene: Det er mat, men ta heller en sprø baguette hos La Baguette.

Peppes Pizza: «Kjedelig pizza med lite smak i. Man er også prisgitt hvilke varianter som er ferdigstekt om du ikke vil vente på å bestille en egen pizza.» Foto: Smørbukk

Barnevennlig: Ja, flere pizzavarianter, og det går fort.

Pluss: Går fort. Ikke langt fra Flytoget ...

Minus: Kjedelig pizza med lite smak i. Man er også prisgitt hvilke varianter som er ferdigstekt om du ikke vil vente på å bestille en egen pizza.

Konklusjon: Greit sted å vente hvis flyet er forsinket til de du skal hente, men pizzaen er ikke noe å skrive hjem om. Lurere å bestille en hel pizza om du har tid, enn å velge noen av bitene som ofte har ligget der en god stund.


LA BAGUETTE

KARAKTER: 3

Stedet: Baguettested rett ved ankomsthallen. Bra med plasser.

Menyen: Mange ulike baguetter.

Maten: Ved siden av BIT testens sprøeste baguetter, men kunne likevel vært hakket sprøere. Bra mengde fyll i begge variantene vi prøvde, roastbeef og tunfisksalat, der tunfisken var mest mettende. Kjedelig potetsalat til roastbeefen.

La Baguette: «Ved siden av BIT testens sprøeste baguetter, men kunne likevel vært hakket sprøere.» Foto: Smørbukk

Verdi for pengene: Omtrent lik pris som de andre baguettestedene, men langt bedre kjøp en både Northland og Upper Crust.

Barnevennlig: Ja, mange varianter å velge mellom.

Pluss: Går kjapt. Mange valgmuligheter. Nokså sprø baguetter.

Minus: Kunne vært hakket sprøere. Nokså dyrt. I perioder kø.

Konklusjon: Et bedre sted enn Peppes for å ta seg en matbit mens man venter på at folk skal komme. Metter brukbart.

Flere artikler

  1. Pluss content

    VG har testet flyplassmaten på nye Gardermoen

  2. Restaurantanmeldelsen: Opptur hos Opland

  3. – Her serverer de Norges dårligste mat!

  4. Hvem har byens beste kebab?

  5. Her spiser du før eller etter musikkfestivalen

Fra andre aviser

  1. «175 kr for pizzaen føles som et ran. 249 kr for burgeren føles som om man blir både ranet og slått ned.»

    Aftenposten
  2. Byporten og Oslo City: Noen lyspunkter, men det meste på det jevne

    Aftenposten
  3. Restaurantanmeldelsen: Opptur hos Opland

    Aftenposten
  4. Paleet: Gå en tur i kjelleren

    Aftenposten
  5. Vi har testet maten på Steen & Strøm

    Aftenposten
  6. Er du glad i burgere, bør du ta en tur hit

    Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no