Passasjerer om maten på nye Oslo Lufthavn: − Veldig dyrt. Men vannet smakte i det minste godt
Å fylle magen på Oslo Lufthavn koster skjorta, mener de reisende.
- Aftenposten
I april åpnet Oslo Lufthavn med ny terminal og 117.000 nye kvadratmeter. Utvidelsen til fjorten milliarder kroner betyr at Oslo Lufthavn nå kan ta imot syv millioner flere reisende i året.
Da ble det også plass til flere restauranter. På flyplassen er det nå hele 22 spisesteder å velge blant – og hele fire av dem får terningkast 1 av Aftenpostens anmeldere.
Men hva mener passasjerene om mattilbudet?
Aftenposten har spurt restaurantgjester på både inn- og utland om maten og prisene på Oslo Lufthavn.
Resultatet: «Alle» mener at å spise på Gardermoen brenner hull i lommeboken.
- Luftfartsekspert: – Flyplassene begynner å minne mer og mer om kjøpesentre.
– 120 kr for en ciabatta og en flaske vann er i overkant
På Ritazza sitter fire kolleger og venter på sitt fly til Tromsø. «Elendig mat til overpris» var anmeldernes dom, som ga den italienske restauranten terningkast 1.
Så ille syns ikke denne gjengen om sin lunsj – de mener restauranten er en treer. Men alle fire er enige om at maten er overpriset.
– 120 kroner for en helt grei ciabatta og en flaske vann er i overkant dyrt. Maten var ok, men ikke verdt så mye, mener Bjørn Vidar Svendsen.
Prisen for alt på bordet – tre gresskarrundstykker, en ciabatta, to smoothier og to flasker Imsdal – kommer på snaut 500 kroner.
– Jeg syns jo det er veldig dyrt. Men vannet smakte i det minste godt, sier Monica Martinussen med et smil.
- Antallet spisesteder er doblet: Her er de nye restaurantene på Oslo Lufthavn
Mye plass, men «sykt dyrt»
På Foodmarket spiser Trine Bariås-Kvitstein og Kai Rune Kvitstein hver sin baguette med egg og bacon, med juice og kaffe.
Tilsammen: 305 kroner.
– Maten smakte godt, den. Men vi tar oss ikke råd til så dyr frokost hver dag, sier Kai Rune.
Paret er på vei til en venninnes bryllup i Israel, og ville vente på avgangen på et sted de kunne slappe av.
– Det er mye plass rundt bordet vårt, og det er veldig deilig, mener Trine.
– Men det er sykt dyrt her.
- Til tross for utvidelsen til 14 milliarder kan Gardermoen snart bli minst i Skandinavia.
Familien Dadia er på vei hjem til India etter en ferietur til Norge. På Oslo Lufthavn valgte de å spise på Pizza Hut, og syns pepperonipizzaen var helt ok.
– Det koster veldig mye mer her enn vi er vant med, forteller Hitesh Dadia, far i familien.
Men prisen fikk heller være, forteller han. Når man trenger noe å spise, har ikke alltid lommeboken så mye den skulle ha sagt.
– Alle sammen var veldig sultne. Vi må jo spise noe.
- – Burgere, pizza og pølser, er det virkelig inntrykket vi vil gi de reisende? Dette møter turistene på norske flyplasser.
– Før var det bare pølseboder her
Familien Bergland fra Haugesund er på vei til Stockholm, men valgte å spise på Fridays i innlandsdelen av flyplassen.
Mads og storesøster Emma fikk selv velge maten, og traff visst blink. Pølser og chicken nuggets brakte frem store smil fra begge barna.
Mor og far, Ingrid og Eivind Bergland, syns mattilbudet på flyplassen er blitt mye bedre siden første gang de fløy fra Oslo Lufthavn.
– Før var det bare pølseboder her, men nå er det et mye større tilbud. i tillegg er jo lokalene her blitt veldig behagelige, sier Ingrid.
Foreldrene er enige om at prisene er litt stive, men ikke verre enn at de er fornøyde.
– Jeg tror ikke det var så ille, men vi har ikke sett regningen ennå, ler Eivind.
- Håper at køproblemet er historie: Nå skiftes passkontrollen ut på Oslo Lufthavn