Foto: Frode Hansen

Festivalsommer på vent

Festivalsommer på vent

 • Kari Aarstad Aase

Coronavirus har gjort festivalsommeren usikker. – Jeg er dypt bekymret. Det er vanskelig å vite om det blir avlysninger over hele linjen, sier Tone Østerdal, daglig leder i Norske konsertarrangører.Billettsalget stoppet markant opp rundt 6. mars.

Festivalsommeren 2020: – Dypt bekymret

Foto: NEIL HALL / EPA

Glastonbury avlyst

Onsdag avlyste gigafestivalen Glastonbury i England, med trekkplaster som Taylor Swift og Kendrick Lamar. Det kan få konsekvenser for den norske festivalsommeren.En stort spørsmål er om de internasjonale artistene vil komme til Norge. Dette gjelder både enkeltkonserter og de store festivalene. 


Foto: JPA / AFF

Kommer Taylor Swift?

Sommerens antatt største konsert i Norge er Taylor Swift på Oslo Sommertid. Hun var blant de bookede artistene til den britiske festivalen Glastonbury, som meldte avlysning torsdag.


Foto: Hallgeir Vågenes

Venter

Det er avgjørende hva slags retningslinjer som kommer, for det har store juridiske og økonomiske følger for festivalene.Flere av landets festivaler følger nå utviklingen tett, og venter på myndighetenes råd og påbud.De fleste arrangører venter ti ca. To måneder før start med å kansellere.


Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Planlegger som normalt

Disse festivalene planlegger inntil videre start som normalt: Øyafestivalen, oslo Sommertid , Piknik i Parken, Kadetten, Roskilde, Stavern, Over Oslo, Palmesus, Parken, Bukta, Bergen Live, Canal Street, Molde Jazzfestival og Kongsberg Jazz. 


Mer om

 1. Festival
 2. Konsert
 3. Musikk
 4. Sommertid
 5. Taylor Swift

Flere artikler

 1. – Sommeren er avlyst

 2. Slik finner skeive jenter hverandre på TikTok

 3. Emma Ellingsen (18) slipper 90's-kolleksjon

 4. Alle store festivaler er avlyst

 5. Arrangementer for over 500 forbudt til 1. september