Hovedinnhold

Disse kan hindre Federer å bli tidenes Wimbledon-spiller

<p>MOTSTANDEN: Sam Querrey (fra venstre), Marin Cilic og Thomas Berdych er alt som står mellom Roger Federer og hans åttende Wimbledon-seier.</p>

MOTSTANDEN: Sam Querrey (fra venstre), Marin Cilic og Thomas Berdych er alt som står mellom Roger Federer og hans åttende Wimbledon-seier.

Foto: Matthew Childs, Kirsty Wiggleworth, Andrew Coulderidge, Reuters / AP
Roger Federer (35) jakter sin åttende Wimbledon-tittel, mens de andre store favorittene er ute.

Denne saken handler om:

– Han er et mesterstykke. Jeg kan ikke skjønne at han spiller på dette nivået i en alder av 35 år. Han er unik og en klar favoritt nå.

Det er noe av det Boris Becker, som har vunnet Wimbledon tre ganger, sier om Federer til BBC.

35-åringen har foreløpig syv titler i Wimbledon - som er mest sammen med William Renshaw og Pete Sampras.

<p>JUBLER: Roger Federer jakter ny finale og tittel i Wimbledon. Her jubler han etter semifinale-seier mot Milos Raonic.</p>

JUBLER: Roger Federer jakter ny finale og tittel i Wimbledon. Her jubler han etter semifinale-seier mot Milos Raonic.

Foto: Toby Melville, Reuters

Les også: Favorittene skadeskutt

– Det er så gjevt. Å bli historisk er det som gjelder for Federer nå, sier Christer Franke, Eurosport-kommentator.

  • Federer har nå spilt 100 kamper i Wimbledon. Det har endt med 89 seire og 11 tap.
  • Han er klar for sin 12. semifinale i turneringen i England. Det er hans 42. i Grand Slam-turneringene (Wimbledon, US Open, Fench Open og Australian Open) totalt.
  • 18 ganger har han gått helt til topps i Grand Slam - syv av dem i Wimbledon.

– Statistikken på 42 semifinaler synes jeg nesten er enda mer rå enn 18 titler. Folk vet ikke hvor vanskelig det er å ta seg til en semifinale i Gran Slam. Det er så imponerende at det er helt hinsides, mener Franke.

Les også: Mener Federer er bedre enn noen gang

Disse kan stoppe han

Sveitseren møter Thomas Berdych i semifinalen fredag, mens Sam Querrey møter Marin Cilic i den andre. Det er navnene som kan stoppe Federer i å bli historisk.

– Jeg tippet at Cilic skulle gå langt denne uken. Kanskje er det godt å se andre spillere i finalerundene, sa Federer ifølge BBC torsdag.

Les også: Høygravid tennisstjerne kaster klærne

– Det er spillere som har knallharde server som sin styrke. Federer har spilt mot flere slike spillere på veien. Alt er duket for sveitseren nå. Han er i så sinnsykt bra form. 35-åringen har en unik kropp i tillegg til ballferdighetene hans, sier Franke.

Etter semifinale i Wimbledon sist sommer opererte Federer i kneet og tok en lengre pause. Før han nå har slått tilbake på enormt vis.

– Men det er tre bra spillere igjen som har alt å vinne og som vil ofre alt for å slå Federer. Det blir «ingen tur i parken», men det er dekket bord, mener Franke.

Les også: Federer og Djokovic vil ha nye regler

Favorittene røyk

I kvartfinalene røyk verdensener på rankingen og tittelforsvarer, Andy Murray, og verdenstoer og vinneren i 2014 og 2015, Novak Djokovic, ut.

Murrays hofte hemmet skotten stort, mens Djokovic måtte gi seg grunnet smerter i armen.

– De er alltid gode i Gran Slam-turneringer, men har ikke vært i sin beste form i år og begge trøblet med kroppen. Jeg tror ikke de kunne slått Federer uansett i den formen han er i nå, sier Franke.

Ekspert om Ruud: - Topp 100 snart

Både Murray og Djokovic har også blitt fedre det siste året.

– Det er uheldig at jeg må forlate Wimbledon på denne måten. Albuen har plaget meg i et halvannet år. Jeg begynte å merke smertene i begynnelsen av turneringen, og nivået på smertene har vært stigende. I dag toppet det seg, forklarte Djokovic etter tapet torsdag ifølge NTB.

Rafael Nadal røyk ut allerede mandag. Finalen spilles søndag.

Les også: Serena Williams med rørende kjærlighetserklæring til sitt ufødte barn

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport