Hovedinnhold

De to siste vinnerne ute av Wimbledon

<p>UTE: Hjemmehåpet, verdensener og regjerende mester Andy Murray røyk ut av turneringen onsdag.</p>

UTE: Hjemmehåpet, verdensener og regjerende mester Andy Murray røyk ut av turneringen onsdag.

Foto: Tim Ireland, AP
Andy Murray (30) og Novak Djokovic (30) er ute fra Wimbledon. Av de fire semifinalistene er Roger Federer (35) den eneste som har vunnet tidligere.

Denne saken handler om:

Novak Djokovic, vinner fra 2015, måtte bryte i kampen mot Tomas Berdych. Berdych vant det første settet, men i det andre sa Djokovic stopp. Det er første gang siden 2009 at Djokovic må bryte en kamp i de store turneringene. Årsaken skal være en vond arm, melder BBC.

Amerikanske Sam Querrey vant over tittelforsvarer Andy Murray med settsifrene 3-6, 6-4, 6-7, 6-1, 6-1 onsdag etttermiddag. Skotten var tydelig hemmet av en vond hofte utover i kampen.

Les også: Mener Federer er bedre enn noen gang

<p>MÅTTE BRYTE: Novak Djokovic måtte gi seg i semifinalen mot Tomas Berdych.</p>

MÅTTE BRYTE: Novak Djokovic måtte gi seg i semifinalen mot Tomas Berdych.

Foto: Matthew Childs, Reuters

– Andy skal ha kreditt for å gi alt han har. Vi ser hvor mye Wimbledon betyr for Murray. Han gir en skikkelig kamp selv om han er skadeskutt, sa Christer Francke, Eurosport-kommentator underveis i kampen.

– Jeg vil ikke gå inn i detalj hva mine hofteproblemer går ut på. Gjennom hele turneringen har jeg følt meg litt sår, men jeg har klart å takle det i lang tid gjennom min karriere. Selvsagt, det blir tøffere jo eldre du blir, sa Murray ifølge NTB.

Så du denne? Nesten igjen for Edvald - slo i styret i skuffelse

Federer imponerte

Querrey, som skal spille sin første semifinale i Grand Slam-turneringene, møter Marin Cilic. For Berdych venter Roger Federer som enkelt slo ut Milos Ranonic i kvartfinalen.

Av de fire spillerne som fortsatt er med i turneringen er Roger Federer den eneste som har vunnet Wimbledon tidligere.

<p>FAVORITT: Roger Federer er den store favoritten til å vinne Wimbledon.</p>

FAVORITT: Roger Federer er den store favoritten til å vinne Wimbledon.

Foto: Tim Ireland, AP

35-åringen har fortsatt til gode å tape et sett under årets Wimbledon-turnering.

Sammen med William Renshaw og Pete Sampras har Roger Federer flest titler i den prestisjetunge turneringen med syv hver.

35-åringen fra Sveits er nå to seire fra å ta sin åttende tittel. Federer har tatt seg til tolv semifinaler i turneringen.

Totalt har Federer spilt 100 kamper i Wimbledon. Det har endt med 89 seire og 11 tap.

– Jeg kan ikke tro det. Hundre kamper er mye. Jeg er glad for at kroppen min tillater meg å fortsette etter alle disse årene. JEg er veldig fornøyd med hvordan jeg spiller, sier Federer ifølge BBC.

Fikk du med deg? Hushovd: – Kristoff er ikke like skarp som han var

Første semifinale

Verdensener på rankingen, Andy Murray, må trolig ha en lengre periode uten tennis for å komme seg i form etter hofteskaden.

Dette blir første gang i hans 12 Wimbledon-deltagelser at Murray ikke er den briten som er lengst med i turneringen i London, den engelske hovedstaden. Håpet om hjemmeseier lever enda gjennom Jo Konta på kvinnesiden.

Les også: Federer og Djokovic vil ha nye regler

Nadal også ute

– Jeg er fortsatt litt sjokk over meg selv. Det føles nydelig. Det er en drøm som blir sann. Å nå min første semifinale, og at det skjer i Wimbledon, føles ekstra spesielt, sier Querrey etter kampen ifølge BBC.

Ekspert om Ruud: - Topp 100 snart

Mandag røyk Rafael Nadal ut av turneringen etter en maratonkamp mot Gilles Müller. Dermed er det bare Roger Federer av de fire store favorittene som er med.

Les også: Høygravid tennisstjerne kaster klærne

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport