Hovedinnhold

USA åpner for å droppe OL grunnet Nord-Korea-situasjonen

<p>TRE OL: Lindsey Vonn har deltatt i tre OL, og håper på sitt fjerde i Sør-Korea. Hun står med ett utforgull og én super-G-bronse i OL-sammenheng.</p>

TRE OL: Lindsey Vonn har deltatt i tre OL, og håper på sitt fjerde i Sør-Korea. Hun står med ett utforgull og én super-G-bronse i OL-sammenheng.

Foto: Mike Segar, Reuters
Om knappe to måneder går startskuddet for OL i PyeongChang. Der er det ikke sikkert at de amerikanske utøverne blir å finne.

Denne saken handler om:

Ifølge USAs FN-ambassadør Nikki Haley er det det betente forholdet til Nord-Korea som gjør at det fortsatt er tvil om USA sender sine utøvere til vinter-OL i Sør-Korea kommende februar.

– Det vi kommer til å gjøre, er å ta alle forholdsregler hva gjelder utøvernes sikkerhet, og vi ønsker å vite alt som foregår rundt dem, sier FN-ambassadøren på amerikanske Fox News ifølge en rekke medier, deriblant CNN.

På spørsmål om det er «helt sikkert» at amerikanske utøvere blir å finne i OL, svarer Haley:

– Det er et åpent spørsmål.

Fått med deg? Russland kastet ut av OL

Og VG Sportens kommentator: Hvor streng er Russland-utestengelsen EGENTLIG?

OL i Sør-Korea går av stabelen fra 9. til 25. februar.

– Men jeg har ikke hørt noe om det. Det jeg vet, er at i samtalene vi har, uansett om det er Jerusalem eller Nord-Korea, handler det om hvordan vi beskytter amerikanske borgere. De samtalene har vi daglig, fortsetter hun.

Lekene i PyeongChang i Sør-Korea finner sted omtrent 80 kilometer unna den demilitariserte sonen i Korea, og forholdet mellom Nord-Korea og den amerikanske stormakten er alt annet enn rosenrødt for tiden.

Les også: Haley overbeviste Trump om tøffere trusler

Det er bare få dager siden at Nord-Korea fordømte USAs og Sør-Koreas store militærøvelse, og sa at den presser Koreahalvøye til «randen av atomkrig».

Den amerikanske alpinstjernen Lindsey Vonn håper å stille til sitt fjerde OL, det etter at hun måtte stå over Sotsji-OL. Hun har imidlertid lite til overs for president Donald Trump, som blant annet har kalt Nord-Korea-leder Kim Jong-un for «rocket man».

Se den oppsiktsvekkende Trump-talen her:

– Jeg tar OL på største alvor. Jeg vil representere mitt land på best mulig måte, noe jeg ikke synes personene i nåværende regjering gjør, sier hun ifølge NTB.

På spørsmål om hun vil akseptere en invitasjon fra Det hvite hus etter de olympiske lekene, er svaret klinkende klart.

– Absolutt ikke.

– Jeg tror alle i OL-troppen blir invitert, men jeg kommer ikke til å stille opp, sier 33-åringen, som er på jakt etter sitt andre OL-gull under vinterlekene i Sør-Korea.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport