Hovedinnhold

Slik blir Kristoffersen-saken avgjort

<p>MØTER SKIFORBUNDET I RETTEN: Henrik Kristoffersen har stevnet Norges Skiforbund for 15 millioner. Foto: Frode Hansen/VG</p>

MØTER SKIFORBUNDET I RETTEN: Henrik Kristoffersen har stevnet Norges Skiforbund for 15 millioner. Foto: Frode Hansen/VG

Henrik Kristoffersen (23) har stevnet Norges Skiforbund for 15 millioner kroner. Før jul må partene levere det som betegnes som viktige innlegg til den internasjonale EFTA-domstolen.

Denne saken handler om:

Det får VG opplyst fra Skiforbundets advokat, Per Andreas Bjørgan. Oslo tingrett har bedt domstolen til Det europeiske frihandelsforbund (EFTA) om en rådgivende uttalelse i saken hvor Henrik Kristoffersen har stevnet sitt eget forbund etter å ha blitt nektet å reklamere for en privat sponsor på hjelmen.

EFTA har gitt partene frist til rett før jul til å komme med skriftlige innlegg. Til våren venter en muntlig høring.

– Så går EFTA-domstolen tilbake og kommer med en rådgivende uttalelse om hva den mener om spørsmålene Oslo tingrett har stilt, sier Bjørgan til VG.

Dette er bakgrunnen for saken

– Blir veldig viktig

Etter det VG kjenner til, har harmonien mellom Kristoffersen, de øvrige landslagsutøverne og støtteapparatet vært god siden comebacket i høst

Søndag sesongåpnet 23-åringen også med en sterk 2. plass da tyske Felix Neureuther vant slalåmen i finske Levi.

Saken mot Norges Skiforbund vil imidlertid fortsette parallelt som Kristoffersen forbereder seg mot sesongens store mål: OL i Sør-Korea i februar. Selv om uttalelsen fra EFTA-domstolen er rådgivende og ikke bindende, kan den bli viktig, ifølge Bjørgan.

– Normalt sett har slike uttalelser stor betydning, men EFTA-domstolen tar ikke stilling til faktum og bevis, bare rettslige tolkningsspørsmål. Behandlingen i EFTA-domstolen er i hovedsak en skriftlig prosedyre, derfor vil innleggene før jul være sentrale, sier advokaten.

Samtidig som Kristoffersen er i konflikt med Skiforbundet, har alpintstjernen forberedt seg til en ny sesong

Utsetter avgjørelsen

Høringen neste vår er ventet å bli gjennomført i løpet av én rettsdag. Deretter kommer saken opp som en vanlig hovedforhandling i Oslo tingrett.

Anmodningen fra Oslo tingrett til EFTA-domstolen går på spørsmål om fri bevegelighet av tjenester, og innebærer at saken vil dra ut i tid. Kristoffersen ba i fjor om en midlertidig rett til å reklamere for Red Bull inntil en endelig dom forelå, uten å få medhold.

Nå ser Bjørgan frem til prosessen i EFTA-domstolen.

– Vi syns det er viktig å få belyst spørsmålene i EFTA-domstolen. Ulempen er at saken utsettes med opp mot ett år, sier Skiforbundets advokat.

VG har vært i kontakt med Henrik Kristoffersens rådgiver og pappa, Lars Kristoffersen. Han ønsker ikke å kommentere saken.

Les også: Slik bidro Lars Kristoffersen til å gjøre sønnen til en verdensstjerne

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport