Hovedinnhold

Oilers-kapteinen: – Vi kan ikke slappe av

STAVANGER (VG) (Stavanger Oilers-Frisk Asker 5-1) Markus Søberg (22) scoret tre mål da regjerende dobbeltmester Stavanger Oilers brøt taps-rekken på tre og slo forrige sesongs NM-finalemotstander Frisk etter tre knappe tap denne sesongen.

Denne saken handler om:

– Vi følte at vi måtte vinne. Hver kamp er slik for oss nå. Men dette er bare én kamp (seier). Det er elleve igjen før juleferien. Vi må spise oss opp sakte og sikkert. Det skjer ikke over natten, sier Markus Søberg til VG utenfor Oilers-garderoben i Dnb Arena.

VIL KRIGE OM TOPPLASSERINGER: Markus Søberg scoret tre mål mot Frisk tirsdag. Nå vil han se fremover på tabellen, og vet laget må ta veggens budskap til hjelp for å nå dit de vil.
VIL KRIGE OM TOPPLASSERINGER: Markus Søberg scoret tre mål mot Frisk tirsdag. Nå vil han se fremover på tabellen, og vet laget må ta veggens budskap til hjelp for å nå dit de vil. Foto: Vegard Aulstad, VG

Markus Søberg (22) avsluttet en solid Oilers-forestilling ved å gjøre sitt tredje mål 57 sekunder før slutt,  etter at han snaut fire minutter tidligere elegant hadde fintet ut Frisk-keeper Nicklas Dahlberg på straffeslag. 

Søberg, som tidligere har spilt i Canada og Sverige og er Vålerenga-keeper Steffen Søbergs lillebror, gjorde også hjemmelagets viktige andre mål fire minutter inn i andre periode. 

Han har scoret tre mål én gang tidligere for Stavanger Oilers. Mot moderklubben Manglerud Star i Manglerud-hallen, der Søberg vokste opp, forrige sesong.

På spørsmål om han hadde «planlagt» måten han utførte straffeslaget på, svarer han at han egentlig pleier å prøve å legge inn pucken fra backhand – avslutningen kom fra «forehand» – og at han «skulle skyte».

– Men jeg så at han sto litt rart, eller litt skjevt. Jeg kom nok litt raskt på ham. Det er deilig å score på en så god keeper, sier han. 

Oilers startet best

Hele 21 poeng skilte Frisk Asker på 3. plass og Stavanger Oilers på 7. plass i Getligaen foran det fjerde innbyrdes oppgjøret i Getligaen denne sesongen mellom sluttspillets NM-finalister forrige sesong. 

Bakgrunn (VG+): Getligaens 16 beste denne sesongen

Historisk svakt Oilers

Regjerende dobbeltmester Stavanger Oilers hadde foran kampen mot forrige sesongs NM-finalist Frisk tapt åtte av 10 kamper.

Oilers tapte tre kamper på rad før seriepausen, og hadde tapt sesongens tre foregående kamper mot Frisk Asker i Getligaen.

Stavangers beste mål-poengjeger, Eirik Salsten, sto med 12 poeng (4 mål/8 målgivende) etter 16 kamper. Seks Frisk-spillere hadde flere mål-poeng.

Oilers hadde kun scoret på seks prosent av skuddene sine.

KILDE: Oilers media-guide

Oilers siste tilskudd på utlendingskvoten, Philippe Cornet, var nær ved å score kampens første mål i sitt Stavanger-comeback da han fikk en gavepakke av en pasning fra Frisks vanligvis solide back Alex Wall. 

– Han har ikke spilt på ni måneder. Vi kommer til å bli utrolig viktig for oss. Han og Josh (Soares) er fantastiske pasningspillere, sier Markus Søberg om Cornet. 

Leste du denne mandag? Storhamar tilbake på tabelltoppen

Snaut tre minutter senere ble hjemmelagets Lassi Kokkola spilt fri ved Nicklas Dahlbergs venstre stolpe. Frisks svenske keeper reddet skuddet fra finnen også.

Etter 10 minutter hadde hjemmelaget med knapp margin skapt de største målsjansene.

Pål Gulbrandsen vet at mye gjenstår før Stavanger er tilbake i kjent stil:

Selv om gjestene fra Asker virket solid, i egen sone og ved sine kjappe og rettlinjede angrep mot Stavanger-keeper Henrik Holm, var det på sett og vis logisk og rettferdig at Oilers scoret først. Kaptein Kristian Forsberg ble først kreditert sitt femte mål for sesongen, men det var etter hvert Jonas Djupvik Løvlie som ble tilkjent scoringen – fra en posisjon bak Frisk-keeper Nicklas Dahlberg.  

– Jeg følte at vi ikke ga Frisk veldig store sjanser. Vi var på tå hev hele kampen. Men vi kan ikke slappe av. Vi ligger et sted (på tabellen) vi ikke er fornøyd med, sier Kristian Forsberg, som spilte for Norge i firenasjoners turneringen under Getliga-pausen forrige uke. 

Leste du denne? Hockeygutta senket OL-vertene

Gjennom Dahlberg

Tumulter oppsto i det første periode var over, i rundvantet til venstre for Keeper-Holm i Oilers forsvarssone. Hva som utløste det er ikke godt å si. Getligaens beste mål-poengjeger, Frisks Garry Nunn, pådro seg i alle fall en utvisning. Oilers kunne starte midtperioden i overtallsspill fem mot fire.

Et skudd fra Curtis Gedig var nær ved å snirkle seg over mållinjen bak Nicklas Dahlberg. Ikke lenge etter gjorde den det. Frisk slurvet med pucken i midtsonen, Markus Søberg kom fri med den på høyre kant – og skjøt pucken «gjennom» og under Dahlberg.

Keeper-tabbe, men like fullt 2-0 til Stavanger Oilers.

Etter 29 minutter var Kristian Forsberg nær ved å gjøre 3-0 etter «Søberg-metoden»; inn fra høyre kant i fullt firsprang med høyrefatning. 

– Vi var ganske kompakte, og ganske effektive. Det var ikke tikk-takk-mål; den siste var kanskje det. Men vi fikk hull på scoring-byllen. Vi har frustrert etter å ha skutt og skutt, og scoret så få mål, sier Kristian Forsberg. 

Leste du? Stavanger Oilers sparket to spillere

Snaut tre minutter før 2. periodes slutt reduserte imidlertid Frisk. Fra utvisningsbenken ble Oilers Henrik Medhus vitne til at Fredrik Lystad Jacobsen nærmest stanget inn 1-2 i overtallsspill, etter målgivende pasninger fra VM-veteranene Henrik Ødegaard og Anders Bastiansen. 

Vådeskudd

Stavanger Oilers fikk en god mulighet til å skaffe seg en ledelse med to mål i innledningen av siste ordinære periode etter at Frisk-veteran Petter Kristiansen ble utvist på tampen av periode nummer to. Curtis Gedig kunne ha klart det da Dahlberg ble tvunget til å gi en retur etter skudd fra Markus Søberg, og Philippe Cornet – som lot til å være spillerusten, men kviknet til mer og mer  – var nær ved det samme ved et par ganger.

Men det var backen Spencer Humphries som gjorde det, med et slags vådeskudd fra langt hold. Nicklas Dahlbereg så ikke ut som Getligaens beste keeper, som han ofte går for å være. Lassi Kokkola sto for den målgivende pasningen. Hans andre på 13 kamper. 

– Til tider har det vært tungt. Vi vet at vi ikke har vunnet kamper. Det har vært uvant. Det er spilt over en tredel av serien. Vi kan ikke vente, vi må ta tak i det. Den siste uken har vi (ikke han som landslagsspiller) trent knallhardt, blant annet på å være tøffe i nærkampene, svarer Kristian Forsberg på spørsmål om hva Stavanger «fikk til» nå – i motsetning til tidligere.

Getligaen tirsdag:

Stavanger Oilers-Frisk Asker 5-1

Kongsvinger Knights-Lørenskog 7-4 

Stjernen-Sparta 0-3 

Lillehammer-Manglerud Star 1-4

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport