Hovedinnhold

NRK-Post om Krogh: – Må trekke i nødbremsen

<p>SKUFFET: Finn-Hågen Krogh har hatt et svært skuffende Tour de Ski så langt, Jann Post i NRK mener han bør vurdere å reise hjem fra Tour de Ski. Her trener han i Oberstdorf.</p>

SKUFFET: Finn-Hågen Krogh har hatt et svært skuffende Tour de Ski så langt, Jann Post i NRK mener han bør vurdere å reise hjem fra Tour de Ski. Her trener han i Oberstdorf.

Foto: Goran Bohlin, VG
OBERSTDORF (VG) Jann Post mener Finn-Hågen Krogh har dårlig tid. Elendige resultater den siste uken gjør at NRK-kommentatoren ber finnmarkingen ta større grep om sin egen OL-skjebne.

Denne saken handler om:

Tre mann i den norske herretroppen skiller seg ut med negativt fortegn etter at tre av seks etapper gjenstår av Tour de Ski. Det er Krogh, Didrik Tønseth og Sjur Røthe – på en 40., 44. og 46. plass i sammendraget. Og det er bare en drøy måned igjen til OL i PyeongChang.

– Kampen om for OL-plass er mer åpen enn noen gang. De tre har vært svakere enn man håpet på. Jeg tror de er usikre på formutvikling og liker dårlig at det ikke går bedre. Presset øker, sier Post til VG.

Les også: FIS-topp ut mot tour-kritikk: – 99 prosent vet ikke hvem Klæbo er

– Ute av balanse

Onsdag ble sprinten i Oberstdorf avlyst. Kanskje greit for enkelte at de får lettere bein inn i distansene torsdag og lørdag, som begge er fellesstarter. Blant annet Finn-Hågen Krogh. Han har riktignok en god finaleplass fra skøytesprinten under tourens åpningsetappe. Men derfra og ut har det vært motbakke.

Disse er forhåndsuttatt til OL:

Martin Johnsrud Sundby, Johannes Høsflot Klæbo, Hans Christer Holund, Simen Hegstad Krüger.

Han har ingen pallplasser i verdenscupen. Post understreker at Krogh har enkelte gode renn på CV’en denne OL-sesongen, men han er ikke overbevist over hva han har sett.

– Ting tyder på at han har vært ute av balanse treningsmessig. Han klarer ikke gå flere gode løp på rad og når det først går dårlig, så går det fryktelig dårlig. Jeg tror han er usikker på hvordan han skal løse det og hva som er riktig, men skjønner at noe må gjøres, sier Post.

VGTV: - Vi skal slite med å stille OL-lag:

Nødbremsen

Trio i fare etter følgende resultater:

Røthe: Lillehammer: Fullførte ikke (tremil). Davos: 22 (15 km skøyting). Toblach: 17 (15 km skøyting), 12. beste jaktstarttid og 13 totalt. Lenzerheide (Tour de Ski): Sprint (61), 46 (15 km klassisk), 39. beste jaktstarttid og 40 totalt.

Tønseth: Ruka: 61 (sprint), 2 (15 km klassisk), 11. Beste jaktstarttid og 7 totalt. Lillehammer: Brøt (tremila). Davos: 36 (15 km skøyting). Lenzerheide (Tour de Ski): 59 (sprint), 9 (15 km klassisk), 71. beste jaktstarttid og 44. plass totalt.

Krogh: Ruka: 30 (sprint), 21 (15 km klassisk), 6. beste jaktstarttid og 13. plass totalt. Lillehammer: 44 (sprint), 49 (tremil). Davos: 47 (sprint), 27 (15 km skøyting). Toblach: 6 (15 km skøyting), 53. beste jaktstarttid og 28. plass totalt. Lenzerheide (Tour de Ski): 5 (sprint), 72 (15 km klassisk), 44. beste jaktstarttid og 46 totalt.

NRK-kommentatoren tror Krogh kommer til OL. Men han skal tross alt til Sør-Korea for gå noen distanser. Han må rett og slett komme i form.

– Det kan hende han må trekke i nødbremsen og gjøre de riktige tingene for å komme seg i best mulig OL-form. Svaret på hvordan vet han best selv, sier Post, som likevel ikke vil gå så langt å be Krogh reise hjem fra touren nå.

– Men han må ikke bare prøve og prøve. Han må gjøre grep snart. Nå fremstår han usikker løp etter løp og vet ikke hva han skal gjøre. Jeg tror noen beslutninger må tas snart, sier Post.

Les også: Krogh frykter OL-planen er feil

Kjenner på press

Landslagssjef Vidar Løfshus freder langt på vei Tønseth og Krogh med tanke på OL. De to har levert enkeltresultater i verdenstoppen, mener han.

– Men Sjur er «på hæla». Hvert skirenn er viktig nå.

– Kjenner de tre på noe press?

– Det tror jeg egentlig alle gjør. Alle de som ikke er tatt ut. Alle landslagsløpere, inkludert Petter Northug, kjenner nok på press. Drømmen er OL og Sør-Korea. De tenker nok ikke på det 24 timer i døgnet, men tankene surrer nok, sier Løfshus.

Så du? Løfshus med OL-advarsel til flere

– Dårlig tid

Post er enig i at det brenner et blått lys for Røthe med tanke på OL. Han tror trenerne håpet at vossingen skulle gå seg i form gjennom touren. I stedet har det gått galt. Røthe fikk påvist en revmatisk sykdom tidligere i vinter. Post tror han er preget av det.

– Han begynner å få dårlig tid nå. Det vet han selv. Per nå er han reserve i OL og han må levere noen gode løp mot slutten av Tour de Ski og i NM (neste uke). Han får et veldig tøft program fremover.

Krogh gir seg selv terningkast 1:

For Didrik Tønseths del har sesongen vært en eneste berg- og dalbane. Byåsen-løperen har slitt med hjernerystelse i høst og vinter. Post tror det kan ha preget ham mer enn man får inntrykk av.

– Han skjønner ikke selv når han har en dårlig dag. Det kommer overraskende på ham. Det for variabelt. Men han har vist at han kan og jeg tror han får en god opplevelse på den nest siste etappen av touren, sier Post.

PS: Før de siste tre etappene er et Martin Johnsrud Sundby og Hans Christer Holund de to norske som ligger nærmest Dario Cologna i sammendraget. De er et drøyt minutt bak sveitseren. Emil Iversen og Niklas Dyrhaug har gjort en brukbar tour på henholdsvis 16. og 17. plass. Spesialsprinter

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport