Hovedinnhold

Nederlands OL-tropp: 29 utøvere – 29 skøyteløpere

<p>DROPPET EM: Sven Kramer (31) vant to av åtte skøytegull for Nederland i Sotsji-OL. I likhet med Norges OL-klare skøyteløpere, droppet han distanse-EM i Kolomna. Bildet er fra etter Kramers seier på 5000 meter i verdenscupen i Heerenveen 12. november.</p>

DROPPET EM: Sven Kramer (31) vant to av åtte skøytegull for Nederland i Sotsji-OL. I likhet med Norges OL-klare skøyteløpere, droppet han distanse-EM i Kolomna. Bildet er fra etter Kramers seier på 5000 meter i verdenscupen i Heerenveen 12. november.

Foto: Peter Dejong, AP
Sven Kramer (31) var selvsagt selvskreven da Nederland presenterte sin OL-tropp bestående av 29 utøvere – alle sammen skøyteløpere.

Denne saken handler om:

– Ja, det dreier seg bare om skøyter på is i Nederland. De vant mange medaljer forrige gang og har gode sjanser til å vinne mange medaljer denne gangen. Vi har noen andre vinteridretter. Men det er skøyter som gjelder, sier Cheryl Maas (33) til VG.

OL-klare skøyteløpere

Disse fikk OL-klarsignal da Olympiatoppen presentere sitt første uttak 20. desember:

Hege Bøkko, Ida Njåtun

Håvard Bøkko, Sindre Henriksen, Allan Dahl Johansson, Håvard Holmefjord Lorentzen, Simen Spieler Nilsen, Sverre Lunde Pedersen

Den nederlandske snowboardkjøreren er gift med Norges OL-sølvvinner i halfpipe fra 1998, Stine Brun Kjeldaas (42). Paret har to døtre og er bosatt i Oslo. 

Leste du denne? Ingen så det komme

Cheryl Maas er i praksis klar for OL. Formelt sett vil hun bli tatt ut 22. januar. Hun har skaffet Nederland en kvoteplass i slopestyle og Big Air og vil stille til start i sitt tredje OL, på tross av en rekke, delvis alvorlige, skader det siste halvåret. 

– Jeg brakk nakken i sommer. Det var tøft, og da var det ikke sikkert jeg kunne stå på snowboard igjen. Nå har jeg på brist i begge hælene. Men det kommer til å bli bra, sier Cheryl Maas.

Hun reiser til USA tirsdag for å forberede seg til OL, der hun er medaljekandidat i Big Air.

Bakgrunn: Vant gull i X Games Oslo for to år siden

Nederland kan få kvalifisert et par snowboardere til, pluss en skeleton-utøver til Pyeongchang.  

Nederland vant 24 medaljer på skøyteisen i Sotsji-OL for fire år siden. Åtte av dem gullmedaljer. I Pyeongchang er 20 løpere – 10 kvinner og 10 menn – tatt ut til hurtigløp på langbane, mens 10 – 5 kvinner og 5 menn – er tatt ut til å representere Nederland i Sør-Korea 9. til 25. februar.

<p>GULL PÅ TØYEN: Cheryl Maas vant Big Air i X Games i Oslo i februar 2016.</p>

GULL PÅ TØYEN: Cheryl Maas vant Big Air i X Games i Oslo i februar 2016.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt, NTB scanpix

Jorien ter Mors vil starte på kort og langbane.   

Til sammenligning fikk to kvinnelige og seks mannlige skøyteløpere OL-klarsignal da Olympiatoppen presenterte sitt første Pyeongchang-uttak 20. desember. 

Husker du (2014-OL)? Skøytesjefens Sotsji-mål: Beste siden Lillehammer-OL

I tillegg fikk 30 utøvere i alpint, curling, fristil ski, snowboard og langrenn beskjed om at de har fått utstedt flybillett til Sør-Korea.

Leste du denne? Norges slopestyle-kjørere trener i kopi av OL-løypa på Dombås

Norges ishockeylandslag for menn ble klar for sitt tredje OL på rad da de vant kvalifiseringen på hjemmebane i september 2016.  

PS! Norges OL-klare skøyteløpere deltok ikke under EM i Kolomna denne helgen. Neste OL-kvalifiseringssjanse er verdenscupen i Erfurt 19. til 21. januar.

Bakgrunn: Norge sender B-tropp til skøyte-EM

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport