Hovedinnhold

Kristoffersen på skuddhold før finalen i Levi

Slalåmsesongen fikk en god start for de norske herrene. Henrik Kristoffersen (23) er nummer tre etter første omgang, og han får med seg tre landsmenn til finaleomgangen.

Denne saken handler om:

Henrik Kristoffersen var ikke helt fornøyd med sesongens første verdenscupløp etter at han kom til bunn av slalåmbakken i finske Levi.

VG følger finaleomgangen direkte fra klokken 13.00!

På tross av det er han nummer tre etter første omgang, kun 0,18 sekund bak Dave Ryding (30) som leder på tiden 50,29.

– Jeg har ikke så altfor mye å utsette på ting. Jeg gjorde et par småfeil her og der rett før hengkanten, sier han til NRK.

Fikk du med deg? Fire kilo muskler er Kristoffersens storslalåm-knep

<p>GOD START: Henrik Kristoffersen har kun 0,18 sekund opp til lederen etter første omgang i Levi.</p>

GOD START: Henrik Kristoffersen har kun 0,18 sekund opp til lederen etter første omgang i Levi.

Foto: Shinichiro Tanaka, AP

Rælingen-alpinisten er ikke bare i god angrepsposisjon før det hele skal avgjøres klokken 13.00. Han har også lagt 28 hundredeler mellom seg og østerrikske Marcel Hirscher (28), som er nummer fire.

– Jeg trodde egentlig han skulle være bedre, så jeg er litt småskuffet. Men han er god som vanlig, sier Kristoffersen til NRK.

Kristoffersen om Ligety-raseriet etter Sölden-avlysning: – I orden at han spekulerer

Norge viste sterk laginnsats i førsteomgangen, og Kristoffersen får med seg Sebastian Foss-Solevåg (8. plass, +0,67), Leif Kristian Haugen (10. plass, +0,70) og Jonathan Nordbotten (18. plass, +0,86) til finaleomgangen.

Felix Neureuther (33) er nummer to, 0,04 sekunder foran Kristoffersen.

Debutanten Bjørn Brudevoll kjørte ut.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport