Hovedinnhold

Klæbo tar konkurransepause – mister trolig ledertrøya

Stjerneskuddet Johannes Høsflot Klæbo (21) skal ifølge landslagssjef Vidar Løfshus prioritere trening fremfor konkurranse frem til midten av januar.

– Johannes har et tøft nok program og kommer til å ta et lite opphold etter sprinten i Davos. Han står over søndagens 15 kilometer i Davos går heller ikke noen av rennene i Toblach den påfølgende helgen, sier Løfshus til Dagbladet.

Fikk du med deg denne godbiten? Her starter Klæbo-eventyret

21-åringen har hatt en fantastisk sesongåpning, og vunnet fem renn av like mange mulige. Han leder dermed verdenscupen sammenlagt med solid margin, men etter lørdagens sprintrenn i Davos er det altså duket for en lengre pause.

Les også: Dæhlie om Klæbo: – Er helt sikker på at han blir den nye store eneren

Det er åpning for at han går noen innledende etapper i Tour de Ski, men Løfshus svarer «sannsynligvis ikke». Alt handler om å spisse formen til OL i Pyeongchang, og da spiller det liten rolle at sammenlagtseieren i verdenscupen mest sannsynlig er utenfor rekkevidde.

Norges nye langrennsstjerne er en klar gullkandidat i tre-fire øvelser i OL som starter i februar.

VG+: Slik lever Klæbo: «Den fødte vinnerskalle»

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport