Hovedinnhold

Hetland vraker Krogh - Klæbo ny ankermann

LILLEHAMMER (VG) Landslagssjef Tor-Arne Hetland utropte før sesongen Finn Hågen Krogh (27) til ankeretappen i OL. Nå er Johannes Høsflot Klæbo (21) ny ankermann.

Denne saken handler om:

– Når du ser dette i dag, så klarer vel selv journalistene å ta ut sisteetappen. Det sier seg selv hvem som hadde gått sisteetappen om det hadde vært OL-stafett i morgen, sier landslagstrener Tor Arne Hetland til VG etter Klæbos femte strake verdenscuptriumf denne sesongen.

Søndag spurtslo Klæbo lagkamerat Martin Johnsrud Sundby da han vant 30-kilometeren med skibytte i Lillehammer.

– Jeg ville selvsagt vraket Krogh, det er sunn fornuft, sier Hetland etter Klæbos spinnville sesongåpning før han legger til:

– Men det er en stund til februar og vi skal bruke guttene godt. De skal få forberede seg maksimalt, så de kommer hjem med mange medaljer.

Klæbo fikk vist frem avslutningen sin nok en gang søndag.

– Det henger å høyt og vinne en tremil her, og å ha den bra avslutningen som jeg har, det er kult, sier Klæbo til VG.

Krogh langt bak

Allerede i september sa Hetland til VG at Finn Hågen Krogh skulle gå ankeretappen under OL-stafetten senere i vinter. Han gjentok dette overfor flere andre medier senere.

– Den sisteetappen kommer Finn Hågen Krogh til å gå. Han beviste at han er vår beste mann forrige vinter, så der har vi god kontroll, sa Hetland til NRK.

Søndag endte Krogh seks minutter og 40 sekunder bak den unge trønderen. Krogh er frustrert og vet ikke hvorfor ting ikke stemmer.

Krogh om å bli vraket fra ankerjobben:

I mars gikk Krogh Norge inn til VM-gull i Lahti etter et nervepirrende og sterkt drama mot Sergej Ustjugov.

Hetland stoler fullt og helt på Klæbo som sistemann på en stafett. 

– Han viser de kvalitetene som skal til for å vinne en avslutning, sier Hetland til VG.

Klæbo: – Hadde vært artig

Klæbo selv vil ikke ta noen ankerjobb på forskudd ennå, to måneder før dte braker løs i Pyeongchang.

– Det skal vi nå se på. Jeg tror den som er i best form i OL kommer til å gå den ankeretappen. Det er noen måneder dit, sier Klæbo.

– Har du lyst til å gå den?

– Ja, det er klart at en ankeretappe hadde vært artig det. Men det er noen andre som fortsatt har en del å gå på. Finn kan gå fort når han kommer i form, så det er langt fra avgjort ennå, svarer Klæbo.

Sundby: Vi har gode alternativer

Martin Johnsrud Sundby ble nummer to på tremila. 1,3 sekunder bak unggutten fra Byåsen i Trondheim.

– Steike, Hetland skyter fra hofta om dagen altså. Han har virkelig ladet hagla. Jeg lurer på om han står borti bua og tenker på hva han skal si for å få til noe overskrifter, sier Sundby til VG og ler godt, før han legger til:

– Kan vi ikke bare enige om at vi har gode alternativer da, folkens. Så venter vi litt med å ta ut det lager.

Skapte reaksjoner

Det tidlige stafettuttaket av Krogh skapte reaksjoner i høst.

– Ved første høring høres det helt vilt ut å si, sa NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn til VG da.

– Det er selvfølgelig alt for tidlig i oktober å ta et ut et lag for en stafett i februar, påpekte Bjørn, samtidig som han påpekte at det kanskje var et forsøk på å vekke «villdyret» i Northug.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport