Hovedinnhold

Bjørgen irritert på seg selv etter Kalla-utklassing

LILLEHAMMER/OSLO (VG) Marit Bjørgen (37) hadde ikke sjanse mot Charlotte Kalla (30) på hjemmebane. Etter løpet skyldte den norske ski-dronningen bare på seg selv.

Denne saken handler om:

Hun endte til slutt på fjerdeplass, nesten minuttet bak Kalla. Heidi Weng ble nummer to og Ragnhild Haga tre på dagens 15 kilometer med skibytte.

Northug-krisen: Dropper flere renn

Irritert

Bjørgen sier det ble et sliteløp for hennes del. Allerede på klassiskdelen måtte 37-åringen ut i fiskebein i motbakkene, men de aller fleste andre gikk i sporet. Da distansen var halvveis var Bjørgen hektet av kampen om seieren.

– Skiene var dårlige?

– Jeg skulle hatt mer feste. Det er et valg jeg gjør selv, sier Bjørgen til VG.

– Irritert på deg selv for det?

– Ja. Og så er ikke kroppen helt der ennå. Da har man kanskje ikke «guts» (mot) til å trykke ordentlig til heller, sier 37-åringen.

Se og: Falla vant – vil ha drama

Revansjelysten

Dermed handlet det aller meste om duellen mellom Heidi Weng og Charlotte Kalla. Det var i den siste lange bakken det ble avgjort – og den svenske jenta var sterkest. Rykket mot Weng var råsterkt.

– Da tenkte jeg at «jeg tror ikke jeg orker å være med deg nå» og «det ser ut som jeg går veldig sakte på TV». Samtidig var jeg nummer to da og det var gøy, sier Heidi Weng til VG.

Jenta fra Enebakk hadde ingen god sprintdag i går. Derfor var det viktig med en opptur og pallplass søndag.

– Jeg var veldig revansjelysten. Litt fordi sprinten passer meg godt og sistebakken på den, der føler jeg at jeg er god. Jeg føler ikke jeg er så rå som på samme tid i fjor. Så dette var veldig gøy, sier Weng.

Kalla: – Veldig deilig

Den personen som smilte bredest i kalde Lillehammer var naturligvis svensk.

– Det har kjentes veldig bra hele veien egentlig. Det var fint med fellesstart og få bestemme tempoet fra starten. Da vi var i langbakken første gangen gikk Heidi på slik at det ble luke til de andre. Det var også godt å ha en Heidi som hjalp til å dra, gjøre jobben og få gå litt billig innimellom, sier Kalla til VG, og har følgende å si om egen form:

– Den er som den skal være på denne tiden av året. Men jeg har blikket festet på det som skal skje lengre frem, selv om dette er veldig deilig for fortsettelsen, sier den svenske ski-yndlingen.

– Hun er veldig sterk og går et godt løp med Heidi. Hun virker solid, men vi skal gi henne mer kamp utover, sier Bjørgen om sin svenske rival.

For dagens tredje beste, ble avslutningen på 15 kilometeren spesiell.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport