Hovedinnhold

Endelig italiensk etappeseier i Tour de France

** Italias første etappeseier i Tour-en siden 2010
** 18-manns brudd gjorde opp om etappeseieren

I EKSTASE: Matteo Trentin var i ekstase etter å ha syklet først over målstreken på den 14. etappen av årets Tour de France. Foto: AFP
I EKSTASE: Matteo Trentin var i ekstase etter å ha syklet først over målstreken på den 14. etappen av årets Tour de France. Foto: AFP
LYON/OSLO (VG Nett) Matteo Trentin (23) stakk av med seieren i den 14. etappen av Tour de France, og sørget for sesongens første italienske etappeseier i Touren.

Denne saken handler om:

Matteo Trentins etappeseier var hans første store seier som profersjonell syklist, etter at han ble proff i 2011. Men seieren betyr også enormt mye i hjemlandet, som lenge har ventet på en ny etappeseier i Tour-en.

Ikke siden Alessandro Petacchi vant etappen fra Cambrai til Reims 7. juli 2010 har en italiener kunnet jubele for en etappeseier i det prestisjetunge rittet.

- Dette er det største jeg noen gang har opplevd. Det var stort da lagkameratene kom å gratulerte meg. Det var rett og slett helt fantastisk, sa han i seiersintervjuet vist på TV 2.

18 mann i brudd

42 kilometer ut på den 191 kilometer lange etappen fra Saint-Pourcain-sur-Sioule til Lyon fikk 18 mann stikke fra hovedfeltet.

Bruddet opparbeidet seg en ledelse på drøyt seks minutter, uten at hovedfeltet gjorde noen stor innsats for å hente dem igjen.

Hoogerland og Cunego gjorde et forsøk på å ta igjen bruddet, men måtte til slutt gi opp.

VG DIREKTE:  Slik var etappen 

Bak (Lotto), Burghardt (BMC), Van Garderen (BMC), Bakelants og Voigt (Radioshack), Gautier (Europcar), Vichot (FDJ), Kadri (Ag2r), Brutt (Katusha), Erviti (Movistar), Rojas (Movistar), Garcia (Cofidis), Trentin (Omega), Millar (Garmin), Talansky (Garmin), Albasini (Orica), Greschke (Argos) og Simon (Sojasun) fikk dermed gjøre opp om etappeseieren. Millar, Voigt, van Garderen, Erviti, Burghardt og Kadri var riktignok kjørt av da det hele skulle avgjøres.

Simon stakk fra utbryterne drøyt ti kilometer før mål, men ble hentet igjen noen like før mål. Dermed var det duket for spurtoppgjør mellom 12 svært slitne utbrytere.

Til slutt var det italieneren Matto Trentin som kunne heve armene over hodet for etappeseier i Tour de France. Albasini ble nummer to, mens Talansky tok tredjeplassen.

Da hovedfeltet syklet i mål rundt syv minutter bak Trentin ble han omfavnet av lagkameratene som gratulerte 23-åringen med sin første etappeseier i Tour de France.

Ville i brudd

De to siste norske innslagene i årets Tour de France etter at Edvald Boasson Hagen måtte bryte etter en massevelt, Alexander Kristoff og Lars Petter Nordhaug, ville gå i brudd i dag.

- Jeg tenkte å prøve, men det ble med tanken. Jeg hadde ikke så gode bein i dag. Jeg kjenner jeg begynner å bli sliten, så det blir å komme seg igjennom i morgen, så blir det godt med en hviledag, sier Kristoff til TV 2.

- Det var veldig tungt i starten. Jeg hadde lyst til å være med i bruddet, og satset på de gamle ringrevene. Jeg satt og fulgte nøye med på dem, men jeg var for sent ute. Jeg følte meg ikke superpå heller. Jeg var ikke helt på i dag, kommenterer Nordhaug overfor kanalen.

De to norske syklet inn med hovedfeltet syv minutter og 17 sekunder bak Trentin.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport