Hovedinnhold

Armstrong saksøker antidopingbyrå

SAKSØKER: Lance Armstrong saksøker det amerikanske antidopingbyrået for anklagene de har kommet med mot han. Foto: Nathalie Maginez
SAKSØKER: Lance Armstrong saksøker det amerikanske antidopingbyrået for anklagene de har kommet med mot han. Foto: Nathalie Maginez
(VG Nett) I juni tok det amerikanske antidopingbyrået, USADA, ut tiltale mot Lance Armstrong. Nå saksøker Armstrong byrået for anklagene de har kommet med.

Denne saken handler om:

I juni ble det kjent at det amerikanske antidopingbyrået innleder en dopingssak mot Lance Armstrong. I forrige uke gikk fire av Armstrongs tidligere medryttere og en tidligere sjef ut og sa de ville bevitne at han brukte doping under hans aktive karriere.

Nå saksøker Armstrong det amerikanske antidopingbyrået for anklagene de har kommet med mot han og ber om at de avvises, ifølge CNN.

- Uten jurisdiksjon

Armstrong, som har vunnet Tour de France syv ganger, har alltid insistert på at han ikke har brukt noen form for doping i sin aktive karriere.

I papirene som ble levert en rettssal i Texas i dag sto det at:

De saksøkte har anklagd Mr. Armstrong med uspesifiserte dopingforbrytelser og prøvd å ta han gjennom USADAs selvskapte, selvregulerte og selvopererte prosess som er rigget slik at de ikke kan tape.

Armstrong hevder at Travis Tygart, som leder antidopingbyrået, og byrået som organisasjon ikke har noen jurisdiksjon og at de er ute etter å ta en stor sykkelprofil for å rettferdiggjøre byråets eksistens.

- Vil skjule sannheten

I respons til søksmålet har USADA kommet med en uttalelse hvor de sier at Armstrongs søksmål, lik tidligere søksmål mot USADA, har som formal å skjule sannheten. De sier de kjenner seg sikre på at retten vil opprettholde de etablerte reglene som er skapt for å sikre rettene til idrettsutøvere som ikke doper seg og sportens integritet.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport