Hovedinnhold

Nye dopingrykter

Spekulasjoner om at topprytter er tatt

DOPINGMISTANKER: Det spekuleres fredag kveld i nye avsløringer om dopingbruk i Tour de France. Alberto Contador og Michael Rasmussen er rammet av mistankene. Foto: EPA Foto:
DOPINGMISTANKER: Det spekuleres fredag kveld i nye avsløringer om dopingbruk i Tour de France. Alberto Contador og Michael Rasmussen er rammet av mistankene. Foto: EPA Foto:
ANGOULEME (VG Nett) En fremtredende Tour de France-rytter skal være tatt for doping, melder Radio France.

Denne saken handler om:

Det er dansk TV2 og danske aviser som siterer den franske radiokanalen på at enda en dopavsløring skal være på vei.

Radio France oppgir internettavisa Sud Oeust som den opprinnelige kilden for påstanden.

Pressekonferanse

Ifølge ryktene skal det være en rytter som har testet positivt for doping etter 14. etappe opp til Plateau de Beille, der den nåværende sammenlaglederen Alberto Contador slo Michael Rasmussen i spurten.

Den angivlige dopingtatte skal være en av de rytterne som etter denne etappen kunne iføre seg en av tourens ledertrøyer.

Mistanken retter seg dermed mot de to nevnte rytterne, som etter denne etappen hadde henholdsvis den gule ledertrøyen og den hvite ungdomstrøyen, samt Tom Boonen i den grønne spurttrøyen og Barloworld-rytteren Mauricio Soler i den rødprikkete klatretrøyen.

Soler?

DOPET? Ryktene sier at nettet nå snører seg inn rundt Mauricio Soler. Foto: AFP
DOPET? Ryktene sier at nettet nå snører seg inn rundt Mauricio Soler. Foto: AFP

Den ennå uidentifiserte rytteren skal være avslørt av en urinprøve, ifølge meldingene fra Radio France. Disse meldingene har så langt ikke latt seg verifisere fra andre hold.

Det har heller ikke ryktene om at politiet i kveld angivelig skal befinne seg på Barloworlds hotel, som danske bt.dk skriver.

Det var ingen tegn til politi på stedet da VG Nett var innom Hotel Ibis, der Soler og hans lag bor, i 21-tiden fredag kveld.

Ryktet har likevel nådd bookmakere. Enkelte av disse har nå stoppet spill på Soler som vinner av klatretrøyen.

Tidligere har tre ryttere, deriblant

Alexandre Vinokourov, blitt tatt for doping under årets tour. I tillegg har danske Michael Rasmussen, som ledet rittet, blitt kastet ut av sitt eget lag.

VG Nett følger saken.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport