Hovedinnhold

Tidenes norske cheerleading-suksess

VINNERGJENGEN: Viqueens bidro sterkt til at Norge ble beste nasjon under EM i cheerleading. Foto: Inger Øyen
VINNERGJENGEN: Viqueens bidro sterkt til at Norge ble beste nasjon under EM i cheerleading. Foto: Inger Øyen
(VG Nett) I et lager på Alnabru ladet Viqueens opp til det som ble tidenes EM sett med norske øyne.

Ifølge leder i klubben Viqueens, Hege Evensen, ble Norge beste nasjon under mesterskapet i svenske Nyköping. Av totalt ni medaljer sto Oslo-klubben Viqueens for hele fem.

- 1.400 utøvere fra de beste nasjonene i Europa var med. Finland har vært suverene tidligere, men nå tok vi over. Norge har aldri gjort det bedre i et stort mesterskap, forteller Evensen til VG Nett.

Oslo-baserte Viqueens sendte 68 cheerleadere fordelt på fem lag til Sverige. Alle kom hjem med medalje.

- Denne idretten vokser utrolig fort. Bare de siste tre årene har det skjedd utrolig mye. Norge tok sitt første EM-gull så sent som for to år siden, forteller Evensen.

Seniorene var i aksjon i Nyköping lørdag. Der åpnet Sirens fra Drammen med å vinne cheer dance før Superstars fra Åsane i Bergen stakk av med seieren i group stunt mix. NRC Tigers Elite fra Romerike tok tredjeplassen i cheerall female. I juniorklassen ble det bronse til Super Crew Lakers' lag Shotting Star i cheer mixed.

Viqueens-gjengen vant group stunt all female og cheer mixed for seniorer samt group stunt all female for juniorer. Sølv ble det i klassene cheer all female junior og cheer all female senior.

Viqueens ble stiftet for 12 år siden med formål om å støtte den amerikanske fotballklubben Oslo Vikings og har nå rundt 180 aktive medlemmer. Leder Evensen forteller at Viqueens stadig vekk er på utkikk etter treningslokaler.

- Tidligere holdt vi til på Hasle, men lokalet skulle bygges om til skole. Siden januar har vi leid et lager på Alnabru, men skal vi vokse som klubb må vi ha et større lokale. Det må også være minimum fem meter under taket skal vi klare å gjøre alt vi ønsker på treningene, forteller Evensen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport