Hovedinnhold

Venus: - Jeg misset på alt

Knust av useedet spiller

SØRGET FOR KJEMPESKRELL: Tsvetana Pironkova hadde mye å juble for etter å ha slått selveste Venus Williams i Wimbledon. Foto: AP
SØRGET FOR KJEMPESKRELL: Tsvetana Pironkova hadde mye å juble for etter å ha slått selveste Venus Williams i Wimbledon. Foto: AP
LONDON (VG) (Tsvetana Pironkova-Venus Williams 6-2, 6-3) Det blir ingen ny søsterduell mellom Venus og Serena Williams i Wimbledon-finalen.

Denne saken handler om:

VG Nett i London


Leif Welhaven dekker Wimbledon for VG og VG Nett.Tips han her!

Den andreseedete amerikaneren Venus Williams var storfavoritt mot bulgarske Tsvetana Pironkova, men til alles overraskelse ble hun feid av banen i to strake sett.

Etterpå fortalte en ydmyk Williams at hun ikke hadde fått noe som helst til å stemme.

- Forehand, backhand, volley. Jeg misset på alt i dag. Ingenting satt. Jeg hater å tape, sier Williams, som tidligere har vunnet singelklassen i Wimbledon fem ganger (2000, 2001, 2005, 2007, 2008) og doubleklassen fire ganger.

Storesøster Williams var seedet som nummer to, men nå har hun altså røket ut av turneringen i kvartfinalen. Sjokktapet mot bulgarske Tsevana Pironkova - der Venus bare vant fem game - er kvinneklassens klart største oddsbombe så langt.

Er du på Facebook? Følg VG Nett-sporten!

Helt frem til kvartfinalen har Venus Williams spilt overbevisende tennis i sommervarmen, men så møtte hun veggen mot en spiller som ikke har en eneste turneringsseier i karrieren.

- Jeg bør unngå dager som denne. Hun spilte solid, men jeg er ikke sikker på om resultatet hadde blitt det samme om jeg ikke hadde hjulpet henne.

Lillesøster Serena Williams er den eneste av forhåndsfavorittene som er videre til semifinalen.

Ekstremt lykkelig

22 år gamle Pironkova var imidlertid helt fryktløs mot den meritterte amerikaneren.

- Jeg er ekstremt lykkelig. Jeg prøver å slappe av og nyte hvert øyeblikk, og kan forestille meg at folk hjemme er veldig fornøyde, sa hun i seiersintervjuet.

VG Debatt:
"Litt av en skrell. Men hyggelig!"
Diskuter her!

Nå er den useedete spilleren klar for semifinalen i prestisjeturneringen, der hun aldri før har kommet lenger enn til andre runde (2006).

Til sammenligning har Venus Williams vunnet singelklassen i Wimbledon fem ganger (2000, 2001, 2005, 2007, 2008) og doubleklassen fire ganger.

TUNGT: Venus Williams er allerede ferdig med årets Wilbledon-turnering. Foto: Reuters
TUNGT: Venus Williams er allerede ferdig med årets Wilbledon-turnering. Foto: Reuters

Men tidligere triumfer spilte ingen rolle i kvartfinaleduellen, og Pironkova tok det første settet klart.

Mens Williams-klanen så stadig mer bekymret ut på tribunen, forsøkte den 30 år gamle Venus å ta seg sammen i det andre settet. Uten hell.

Hun reddet to matchballer i egen serve på stillingen 2-5, men Pironkova lot seg ikke stresse, og servet til slutt hjem matchen til seier 6-2, 6-3.

Pironkova er nummer 82 på verdensrankingen, men fortsetter hun som i dag kommer hun til å avansere som en rakett de neste månedene.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport