Hovedinnhold

Ustoppelige Nadal enkelt til finale

FINALEKLAR: Rafael Nadal er klar for finalen i Grand Slam-turneringen Roland-Garros. Foto: Reuters
FINALEKLAR: Rafael Nadal er klar for finalen i Grand Slam-turneringen Roland-Garros. Foto: Reuters
Rafael Nadal knuste landsmann David Ferrer 6-2, 6-2, 6-1 og er klar for sin sjuende finale i Grand Slam-turneringen Roland-Garros.

Denne saken handler om:

26-årige Nadal har fortsatt til gode å tape et eneste sett i årets turnering på den franske rødgrusen. Dersom han tar tre nye sett i finalen og vinner enda en tittel i Roland-Garros, blir han den første spilleren noensinne som har vunnet sju ganger i Paris. Foreløpig står han likt med den svenske legenden Björn Borg på seks triumfer.

Sjetteseedete Ferrer var i realiteten sjanseløs i alle de tre settene fredag. Av 19 tidligere oppgjør mellom de to spanjolene hadde Nadal vunnet 15. Ferrer stoppet sin fire år yngre landsmann i Australian Open i fjor, men har siden tapt fem strake møter innbyrdes mot Nadal. Alle disse tapene har kommer på grus.

- En kan ikke forvente å vinne en semifinale på denne måten mot en av de beste spillerne i verden. Det var den beste kampen min på Roland-Garros i år. David fortjente finaleplass og er en av mine beste venner på touren, sa Nadal etter seieren.

Det samme sa Nadal også etter å ha slått Juan Mónaco i forrige runde, og da han slo Nicolás Almagro i tredje runde. Å være på god fot med nummer to på verdensrankingen er tydeligvis ikke fordelaktig i den franske Grand Slam-turneringen i år.

Nadal har nå vunnet 51 av 52 kamper han har spilt på Roland-Garros siden debuten i det åpne franske mesterskapet i 2005.

- Jeg er veldig glad for å være i finalen. Det er ingen hemmelighet bak dette. Jeg har jobbet hardt hele livet for å nyte stunder som denne her i dag, sa spanjolen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport