Hovedinnhold

Tennisspiller disket for å ha skadet dommer

* Kommentator: - Jeg har aldri sett noe lignende

(VG Nett) Den argentinske tennisspilleren David Nalbandian ble diskvalifisert fra Queens-turneringen for å ha skadet en linjedommer.

Denne saken handler om:

I finalen i Queens-turneringen, som er oppvarming til Grand Slam-turneringen Wimbledon, mistet argentineren besinnelsen.

Han hadde vunnet første sett 7-6 i tiebreak, men fikk tøffere motstand i det andre.

På stillingen 3-3 satte motstander Marin Cilic satte en flott retur som medførte at han brøt argentinerens serve. Det likte han dårlig.

VGTV: Se Nalbandians raseriutbrudd

- Nalbandian løp bort til der linjedommeren satt og sparket til reklameskiltet under stolen såpass hardt at linjedommeren slo seg skikkelig, forklarer Christer France, som kommenterte kampen for Eurosport, til VG Nett.

- Utrolig

- UTROLIG: Christer Francke kommenterte kampen for Eurosport. Han kan ikke huske å ha sett lignende hendelser før. Foto:
- UTROLIG: Christer Francke kommenterte kampen for Eurosport. Han kan ikke huske å ha sett lignende hendelser før. Foto:

Bitene fra skiltet gikk rett i leggen til linjedommeren, som begynte å blø.

Linjedommeren snakket med turneringssjefen, og kom frem til at finalen ble avgjort med at Nalbandian ble disket.

- Det er utrolig at noe sånt skjer i en finale. Jeg har aldri sett noe lignende, sier Francke.

Spillet ble stoppet, og etter en stund kom ATP-representant Tom Barnes ut på banen for å snakke med dommer Fergus Murphy og Nalbandian. Utfallet ble at den argentinske tennisspilleren ble diskvalifisert for usportslig oppførsel.

- Jeg beklager, noen ganger blir vi veldig frustrerte på banen. Det er vanskelig å kontrollere. Det er tøft å avslutte en finale på denne måten, sier Nalbandian ifølge BBC.

Publikum pep

- Det var svært uheldig. Fram til da var finalen utrolig, den beste kampen hele uken. Nalbandian er veldig lei seg for det han har gjort. Det var et rent uhell, men vi må følge ATPs regler, sier turneringssjef Chris Kermode til BBC ifølge NTB.

Hendelsen falt heller ikke i god jord hos publikum. De svarte med pipekonsert og ropte på videre spill, melder the Guardian.

Nalbandian var i sin første finale på gress på 10 år.

- Nalbandian sto bare og måpet og kikket på publikum. Det er unødvendig av ham, når han leder også, sier France, som har opplevd lignende historier med argentineren.

Han skal blant annet ha hatt flere disputter med tidligere verdensener Leyton Hewitt.

Nalbandian mister de om lag 340.000 kronene han ville fått som tapende finalist og de 150 ATP-poengene han hadde spilt seg til i London. Han kan også få en bot fra ATP i tillegg.

BLØDDE: Linjedommeren fikk kutt i leggen etter Nalbandians raseriutbrudd. Foto: AP
BLØDDE: Linjedommeren fikk kutt i leggen etter Nalbandians raseriutbrudd. Foto: AP

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport