Hovedinnhold

Serena Williams tok sin femte Wimbledon-tittel

STRÅLTE: Serena Williams var meget fornøyd etter å ha vunnet finalen i London i dag. Her takker hun Agnieszka Radwanska for kampen. Foto: AP
STRÅLTE: Serena Williams var meget fornøyd etter å ha vunnet finalen i London i dag. Her takker hun Agnieszka Radwanska for kampen. Foto: AP
Tennisstjernen Serena Williams tok lørdag sin femte finaleseier i Wimbledon da polske Agnieszka Radwanska ble slått 6-1, 5-7, 6-2.

Denne saken handler om:

Det var amerikanerens 14. Grand Slam-seier i rekken. Den forrige kom også i Wimbledon-turneringen i 2010.

- Jeg kan ikke beskrive det. For noen år siden var jeg på sykehus og trodde jeg aldri ville komme hit igjen, så dette gjør alt arbeidet verdt det. Jeg var så langt nede, men du kan aldri gi opp. Du må fortsette, sa Williams, som takket søsteren Venus etter triumfen.

- Jeg har alltid ønsket å ha det Venus har. Så takk til deg, Venus, for rådene dine da det regnet. Jeg var bare nødt til å kopiere deg (i antall Wimbledon-titler). Beklager, sa hun smilende.

Åpnet sterkt

Williams fikk en forrykende start på finalen og sto fram med imponerende spill. Den kraftfulle 30-åringen brøt Radwanskas aller første serve i kampen og dominerte stort i første sett.

Så kom regnværet som stoppet finalen en liten stund, noe som virket å hjelpe Radwanska. Etter avbruddet begynte en utålmodig Williams å spille mer ustabilt, og den polske finalisten så sitt snitt med å vinne annet sett 7-5.

Williams fortsatte å slite helt til hun i tredje sett brøt Radwanska til stillingen 3-2. Derfra og ut vartet amerikaneren opp med gode server og sikret seieren.

- Stolt

Radwanska hadde sjansen til å bli den første polske vinneren av en Grand Slam-turnering. Hun var også den første polske tennisspilleren i en stor finale på 73 år.

- Jeg er veldig stolt over å ha kommet til finalen. Jeg er sliten og dette var ikke min dag. Jeg har vært uheldig med å spille i både vind og regn, men jeg har likevel spilte flere gode kamper her, sa Radwanska, som kjempet mot tårene rett etter finaletapet.

Resultatet betyr at hviterussiske Victoria Azarenka, som Williams slo i semifinalen, er tilbake i posisjonen som verdensener i tennis. Radwanska kommer til å være nummer to når neste ranking blir offentliggjort mandag.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport