Hovedinnhold

Radwanska mot Williams i Wimbledon-finalen

TIL FINALE NUMMER SYV: Serena Williams er klar for sin syvende Wimbledon-finale. Foto: Pa Photos
TIL FINALE NUMMER SYV: Serena Williams er klar for sin syvende Wimbledon-finale. Foto: Pa Photos
Tennisstjernen Serena Williams nådde sin sjuende finale i Wimbledon-turneringen torsdag. Der venter den polske verdenstreeren Agnieszka Radwanska.

Denne saken handler om:

Williams har vunnet Grand Slam-turneringen i London hele fire ganger tidligere. Torsdag banket hun andreseedede Victoria Azarenka 6-3, 7-6 (8-6) i semifinalen.

I åpningssettet fikk hviterusseren knapt en sjanse og ble rundspilt av lillesøster Williams. Annet sett var langt jevnere, men i tiebreaket var amerikaneren nok en gang sterkest.

I lørdagens finale venter Radwanska, som er den første fra Polen på 73 år som tar seg til en finale i en Grand Slam-turnering. Sist gang en polsk tennisspiller kom til en Grand Slam-finale var i 1939 da Jadwiga Jedrzejowska var i finalen i Roland Garros-turneringen i Paris.

23-åringen brukte 70 minutter før Kerber var slått 6-3, 6-4 torsdag. Hun gjorde bare seks upressede feil mot motstanderens 14 i semifinalen.

- Jeg er så glad. Det er helt utrolig. I dag spilte jeg veldig godt, sa den polske jenta.

- Det blir alltid tøft mot Angie. Vi er gode venner utenfor banen, men på banen kjemper vi begge hardt for å vinne, sa Radwanska.

Radwanska vant juniorklassen i Wimbledon i 2005.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport