Hovedinnhold

Pappa Ruud etter Australian Open-seier: – Sterkt å komme tilbake

(Casper Ruud-Teymuraz Gabashvili 6-4, 6-4) Norges tennishåp Casper Ruud imponerte stort da han vant den første kvalik-kampen i Australian Open. Nå venter fransk motstand videre mot spill i hovedturneringen.

Denne saken handler om:

Det er første gang 18-åringen spiller kvalifisering til en av Grand Slam-turneringene.

Neste motstander blir franske Jonathan Eysseric (26), som ligger rett bak Ruud på verdensrankingen.

Nordmannen er klar for andre kvalik-runde etter å ha slått en spiller som så sent som for et år siden var nummer 43 i verden. Gabashvili er nå nummer 140. Casper Ruud er selv rangert som 227.

Les også: Ladet opp med toppspillere.

Ruud misset på to matchballer før han endelig klarte å avgjøre kampen til sin fordel mot den sterke motstanderen. Kampen varte i rundt én time og 20 minutter.

– Jeg er imponert over at han vinner, selv om spillet kanskje ikke var det store. Det viktigste er jo å vinne, sier pappa Christian Ruud, som fulgte kampen på dårlig streaming i Norge.

– Casper hadde færre feil enn motstanderen, men de raske banene gjør nok at spillet blir litt annerledes enn han er vant til.

Pappa peker på at Casper var god på backhand og serve.

Stort intervju: Ruuds vei til målet om å bli best

– Hvordan tar han det å spille sin første Grand Slam?

– Han er nok ganske nervøs og preget av det. Derfor var det sterkt at han klarte å komme tilbake og vinne i andre sett.

Seieren betyr at Ruud skal bryne seg på Jonathan Eysseric i den andre kvalifiseringsrunden. Han er rangert som 250 i verden, altså omtrent på samme nivå som Ruud. Eysseric var blant verdens beste som junior, men har ingen store meritter bak seg de senere årene.

Slik står han mot verdens beste: Foran Murray og Wawrinka som 18-åringer

Casper Ruud fylte 18 år på bitte-lille julaften. Han gjorde et ekstremt byks på rankinglisten i løpet av 2016.

Australian Open er den første av årets fire Grand Slam-turneringer. French Open følger på forsommeren, deretter gresset i Wimbledon og endelig US Open.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport